Секретар Владимир Галић биo домаћин председнику Скупштине АПВ Иштвану Пастору на Пољопривредном сајму

У оквиру 90. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, на штанду Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Владимир Галић био је данас домаћин председнику Скупштине АП Војводине Иштвану Пастору и генералном директору Новосадског сајма Слободану Цветковићу.

Галић је у кратком, али садржајном сусрету са Пастором подсетио на мере и активности ресорног секретаријата, истичући да је овај ресор на располагању пољопривредницима у Војводини како путем конкурса, тако и за сва њихова питања, и да је увек спреман да им пружи неопходну стручну подршку.

„Буџет Покрајинског секретаријата за ову годину износи преко 10,2 милијарде динара, што је рекорд када је реч о издвајањима за пољопривреду. Тренутно је најактуелнији конкурс за наше пољопривреднике намењен за набавку пољопривредне механизације. За те сврхе опредељено је 241,5 милиона динара и, како се очекује, већи део средстава биће искоришћен управо на Сајму пољопривреде, где пољопривредници могу купити машине уз попусте“, истакао је Галић подсетивши на то да пољопривреднице у оквиру тог конкурса имају посебне олакшице, као и млади до 40 година. Конкурс траје до 16. јуна, те је Галић позвао све пољопривреднике који нису то до сада учинили да се пријаве и остваре понуђене повољности.

У 2023. је, према годишњем програму, ресорни секретаријат планирао укупно 32 конкурса, а током овог сусрета, могло се чути да је предвиђено да тај број буде повећан за још неколико јавних конкурса намењених подстицајима за унапређивање пољопривреде у нашој покрајини.

Галић је председника Скупштине АП Војводине информисао и о активностима које се у оквиру овогодишњег Пољопривредног сајма одвијају на штанду Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, истичући корисне стручне сусрете и међународне конференције са колегама из Италије, која је и овогодишња земља партнер на Сајму. Они су имали прилику да се упознају са нашом тренутном ситуацијом и да нам пренесу своја најзначајнија искуства у области иновација у пољопривреди – у наводњавању и иригационим системима, као и у области стручног саветодавства. Била је то прилика, како је истакнуто, за договоре о свим аспектима партнерства у будућности.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор похвалио је добру организацију на Сајму истичући значај активности и мера Покрајинског секретаријата за пољопривреду.