Са 85 милиона динара подржано опремање сточарских фарми у Војводини

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство подржао је са 85 милиона динара суфинансирање инвестиција у опремање сточарских фарми на газдинствима у АП Војводини у овој години. Уговори су данас закључени у Покрајинској влади са осамдесет и једним корисником.

Помоћница покрајинског секретара Драгица Илић истакла је овом приликом да је у протеклих осам година, са данас додељеним уговорима, ресорни секретаријат са 693 милиона динара учествовао у инвестицијама сточара са територије Војводине, а потписано је укупно 766 уговора.

„Трудићемо се да наставимо са овим трендом, те да и у наредном периоду издвајамо средства за ову намену, како бисмо подржали сточарску производњу у Покрајини“, нагласила је помоћница Илић.

На овогодишњем конкурсу новац је издвојен за опремање говедарских, свињарских, овчарских, козарских и живинарских фарми, затим за набавку опреме за мужу, хлађење и складиштење млека. Суфинансирана је и набавка опреме за изђубравање, као и за припрему, руковање и дистрибуцију концентроване и кабасте сточне хране на газдинствима.

Учешће Секретаријата је до 70 одсто од укупне вредности инвестиције, односно максимално два милиона динара бесповратних средстава.

Додели уговора присуствовао је и заменик покрајинског секретара Золтан Тот.