Отворен четвородневни Семинар ПССС у Куршумлији

У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и сектора за рурални развој у хотелу Радан у Пролом бањи од 4. до 7. децембра одржава се 14. стручно едукативни семинар „Пољопривредно саветодавне стручне службе Републике Србије“, први регионалног карактера.
Семинар је свечано отворен у понедељак 4. децембра у Хали спортова Куршумлија у присуству министарке пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелене Танасковић која је том приликом подсетила јавност да саветодавци своју делатност обављају у оквиру 34 пољопривредне и стручне службе Србије на територији целе наше државе.
-Током ове године, саветодавци су имали кључну улогу у пружању подршке пољопривредницима у процесу регистрације и коришћења система еАграр. Саветодавци су нам пружили максималну подршку у спровођењу овог процеса и били су ангажовани у пуном капацитету. Без њиховог ангажовања и помоћи не бисмо успели да завршимо цео процес у рекордном року и користим ову прилику да вам се још једанпут захвалим и изразим свој понос што у оквиру Министарства, на чијем сам челу, функционише тако организован и оперативан сектор, нагласила је Јелена Танасковић.
Министарка Танасковић је рекла да се од служби и надаље очекује рад на повећању приноса и квалитета пољопривредних производа. Затим, транфер знања из облати примене најавременијих технологија у производњи, примену дигиталних алата, са посебним акцентом на остварењу додатне вредности у производњи. Из ових разлога, како је оценила Танасковић овај Семинар је од велике важности за све ПССС-ове и њихове запослене.
Осим пољопривредних саветодавних и стручних служби Републике Србије на Семинару учествују и представници Републике Српске, Црне Горе, а учесницима су се обратили и представници Кине и Холандије.