На светски дан хране отворен „FOOD CONGRESS“ у Новом Саду

Научни Институт за прехрамбене технологије из Новог Сада је свечано отворио  “Fооd cоngrеss” који представља платформу за дијалог и размену знања, где се окупљају стручњаци из различитих области како би разговарали о најновијим технологијама и иновативним решењима за изазове са којима се суочавају научници у агропрехрамбеном сектору.
Конгесу је присуствовало 360 људи из преко 27 земља света, а  Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је представљала Драгица Илић помоћница Покрајинског секретара и том приликом нагласила да
„Заједно тежимо ка унапређењу прехрамбених технологија, осигурању безбедности хране и раду на одрживости прехрамбеног ланца тема које су од виталног значаја и за наше регионе, али и за цео свет.“