Делегација немачке покрајине Баден-Виртемберг у посети Покрајинској влади

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је пријем за делегацију немачке покрајине Баден-Виртемберг.

У седмодневној посети АП Војводини су представници немачке покрајине и 25 ученика пољопривредних школа из Штутгарта.

Добродошлицу делегацији из Немачке пожелео је подсекретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Александар Пановски који је истакао да је ова посета резултат сада већ традиционалне сарадње између Војводине и покрајине Баден-Виртемберг.

„Овај сусрет има научни и едукативни садржај, а потрудили смо се и да наше госте упознамо са културним и историјским наслеђем које АП Војводина има“, изјавио је Пановски и нагласио да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство наставити сарадњу са немачким партнерима као и да ће искористити ову прилику за унапређење заједничког рада и за нове иницијативе.

Председник Одељења за пољопривреду, рурални развој, ветерину и храну у покрајини Баден-Виртемберг др Курт Мезгер је изразио захвалност за још једну посету АП Војводини.

„Наша сарадња постоји од 2015. године и њен главни циљ јесте побољшање руралног развоја и пољопривреде, као и размена информација. Ово је други пут да наши ученици долазе у Војводину, а и ми смо неколико пута били домаћини различитим делегацијама из ваше покрајине и увек смо водили квалитетне разговоре“, изјавио је Мецке и изразио жељу за наставком сарадње и у наредним годинама.

Пријему делегације немачке покрајине Баден-Виртемберг присуствовао је и помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петреш.