Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je Opštinu Inđija

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je Opštinu Inđija, i tom prilikom razgovarao sa predsednikom pomenute opštine Vladimirom Gakom o projektima koji se realizuju uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Nakon sastanka Božić i Gak obišli su radove na izgradnji bunara, kao i fabriku vode u Inđiji. Tom prilikom Pokrajinski sekretar je rekao da je ovo najbolji pokazatelj saradnje lokalne samouprave na osnovu koje se grade standardi koji su u skladu sa pokrajinskom potsticajnom politikom.

„Nakon realizacije ovog Projekta, uz već izgrađene bunare, a koje je takođe Sekretarijat sufinansirao, ukupna vrednost  investiranja Sekretarijata  iznosiće preko 40 miliona miliona dinara. Krajnji cilj ovih investicija jeste postizanje stabilnosti u radu vodoizvorišta, što će stanovnici Inđije moći da osete kroz kontinuirano i sigurno snabdevanje vodom tokom cele godine, istakao je Božić.
Predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak, podsetio se perioda kada mnoga naselja u opštini Inđija nisu imali vodu, i da se inicijativa i naporan rad isplatio i da ovakvi poduhvati predstavljaju istorijske trenutke.

„Realizacijom ovih projekata rešili smo kompletno vodosnabdevanje u Inđiji.

Ovom izgradnjom bunara obezbeđen je povećan kapacitet inđijskog izvorišta. Na ovaj način omogućilo se da u toku cele godine potrošači u naseljima opštine Inđija imaju dovoljne količine vode zadovoljavajućeg pritiska, tj. da se vodosnabdevanje odvija bez restrikcija.