Назад
Ускоро завршетак реконструкције главне црпне станице у Новом Милошеву

Ускоро завршетак реконструкције главне црпне станице у Новом Милошеву


05.12.2019

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, заједно са председником Општине Нови Бечеј Сашом Максимовићем, обишао је данас завршне радове на реконструкцији главне канализационе црпне станице и потисног вода у насељу Ново Милошево, које заједнички финансирају ресорни секретаријат и новобечејска општина, у укупној вредности од пет милиона динара.

Радојевић је указао на то да ће реконструкција овог објекта сада знатно побољшати пречишћавање отпадних вода и унапредити заштиту животне средине у овом крају.

Он је рекао да су постојали знатни проблеми и да је услед честих кварова долазило до загушења целог система, те да је било неопходно уложити додатна средства за најсавременију аутоматску решетку, која сада практично одваја сав чврсти отпад и загушење своди на минимум.

„Реконструкција овог објекта изузетно је значајна за све становнике Новог Милошева, јер је ово место у потпуности покривено канализацијом и зато је битно да ова главна црпна станица буде у континуитету у пуној функцији“, нагласио је др Радојевић.

Ресорни секретар је посебно истакао да је овај пројекат прихваћен као приоритет на предлог Општине Нови Бечеј и да је управо његова реализација добар пример како Покрајина води рачуна о свим проблемима у насељеним местима широм Војводине, без обзира на вредност или величину пројекта. Радојевић је најавио, већ за следећу годину, нове конкурсе за градњу и реконструкцију водоводне и канализационе мреже и позвао Општину Нови Бечеј и све локалне самоуправе у нашој покрајини да конкуришу и реше своје проблеме квалитетним пројектима.

„Нема малих пројеката и овај у Новом Милошеву говори у прилог томе да су за Покрајински секретаријат за пољопривреду сви проблеми – проблеми, и да се само заједнички могу успешно решавати“, истакао је Радојевић. Он је указао на то да, иако су у последње три и по године са Општином Нови Бечеј потписани уговори вредни око 55 милиона динара, данашња посета овим радовима реализована је управо због значаја пројекта за живот овдашњих људи, а не због висине његове вредности.

Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић захвалио је на изузетној сарадњи са Покрајинском владом и ресорним секретаријатом, који показују велико разумевање за ову средњобанатску општину.

„Окончање овог пројекта посебно је значајно за Ново Милошево због смањења проблема са канализацијом. Припремили смо и пројектну документацију за наставак изградње канализационе мреже у Новом Бечеју. Наиме, за разлику од Новог Милошева, покривеност канализацијом у Новом Бечеју је 55 одсто, а циљ нам је да за три до четири године и у њему буде сто посто“, рекао је Максимовић и додао да се упоредо ради и пројектна документација за пречистач отпадних вода.