Назад
Бесповратна средства за производњу вина, ракије и пива у АП Војводини

Бесповратна средства за производњу вина, ракије и пива у АП Војводини


17.10.2019

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре вредне 50 милиона динара корисницима који су остварили право на бесповратна средства по основу два конкурса.
Реч је о другом Конкурсу за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за производњу вина и ракије и првом Конкурсу за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за производњу пива.

„Из године у годину ми издвајамо све већа средства како бисмо подигли и унапредили специјализоване гране пољопривреде, виноградарство, воћарство и производњу хмеља, гране које на већим површинама и са модернијом опремом желимо у наредним годинама у АП Војводини“, казао је председник Мировић.

Ових подстицаја не би било, нити је могуће из године у годину повећавати финансијска средства, да нисмо успели да консолидујемо наше јавне финансије, додао је Мировић.

Припремамо будзет за следећу годину од 80 милијарди динара, односно 18 милијарди више него што смо затекли 2016. године, и та разлика унета је у ткиво економског развоја АП Војводине, истакао је председник Мировић.

„По први пут, Покрајинска влада ове године увела је мере за финансирање набавке нове опреме за производњу пива малим произвођачима. Истовремено, у овој години по други пут реализујемо и конкурс намењен набавци нове опреме за производњу вина и ракије. Од 2017. године до данас издвојили смо укупно 211 милиона динара за сектор производње вина и ракије и на то смо веома поносни јер раније овај сектор није био препознат. Наставићемо са овом подршком и у наредном периоду“, казао је секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.