Назад
Одржан радни састанак са представницима  делегације Републике Црне Горе

Одржан радни састанак са представницима делегације Републике Црне Горе


13.05.2019

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, на штанду Покрајинске владе у оквиру 86. Међунардоног пољопривредног сајма, одржао је радни састанак са представницима делегације Републике Црне Горе, председнику  Привредне коморе Црне Горе Властимиром  Голубовићем, државним секретаром Министарства пољопривреде и руралног развоја Ђуром Жугићем и секретарком одбора за пољопривреду Привредне коморе Црне Горе Лидијом Рмуш. 

Представнци делегације Црне Горе исказали су велико задовољство што су показатељи  реализације робне размене двеју земаља одлични, те посебно истакли да преко 40% од укупно увезене робе у Црну Гору јесте управо из Републике Србије, односно Војводине. 

„Посебну захвалност дугујем председнику привредне коморе Црне Горе Властимиру Голубовићу, који је прошле године препознао интерес и значај црногорских привредника на Новосадском међународном сајму, те сматрам за велики искорак што и ове године, Привредна Комора Црне Горе има свој штанд на 86. међунардоном пољопривредном сајму“, истакао је секретар Радојевић. 

Сходно досадашњој успешној сарадњи, у оквиру радног састанка планиран је и наставак сарадње у области аграра између две републике, представљени су  потенцијали и могућности евентуалних будућих робних размена, са нагласком да обе земље имају сигурног партнера једна у другој.