Назад
Радојевић отворио саветовање агронома и пољопривредника Србије

Радојевић отворио саветовање агронома и пољопривредника Србије


24.01.2018

Покрајински Секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр. Вук Радојевић данас је заједно са Министром науке и технологије Републике Српске Јасмином Комићем свечано отворио саветовање агронома и пољопривредника Србије и прво саветовање агронома Србије и Републике Српске на Златибору у конгресном центру Србија.

Радојевић је рекао да му је изузетна част и задовољство да присуствује највећем окупљању агронома у Србији, који се већ по 52. пут одржава на Златибору и похвалио нови искорак домаћина скупа новосадског Института за ратартво и повртарство, а то је организовање и првог саветовања агронома Србије и Републике Српске. Посебно је истакао значај постојања Института за ратарство и повртарство као и његов допринос развоју пољопривредне производње и то све у години јубилеја Института тј, 8 деценија успешног Научно истраживацког рада на пољу стварања сорти и хибрида.

Покрајински Секретар мр. Вук Радојевиц упутио је честитке домаћинима на организовању још једног Саветовања агронома Србије и првог Саветовања агронома Србије и Републике Српске и рекао да је уверен да ће се јос висе унапредити агрономска сарадња у различитим областима између пољопривредних институција Србије и Републике Српске, а саветовања су право место за склапање послова и развој заједничких пројектних активности.