Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Нови водовод у Моловину – коначно сва места на територији Шида добила питку воду

30.09.2020

Нови водовод у Моловину – коначно сва места на територији Шида добила питку воду

Изградњом водовода у шидском насељу Моловин, који је данас пустио у рад покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, коначно су сва места на територији Шида добила одговарајуће водоснабдевање.

Секретар Радојевић је подсетио на то да су почетком априла ове године Секретаријат за пољопривреду и Општина Шид потписали уговор о заједничком финансирању пројекта изградње водоводне мреже у Моловину, која је данас и пуштена у рад.

„Изградњом водовода у Соту, Привиној Глави, Бикић Долу, Љуби и сада у Моловину урадили смо велики посао. Коначно смо, за само четири године, успели да решимо вишедеценијски проблем недостатка технички исправне воде за пиће и стабилног водоснабдевања у овим фрушкорским селима у општини Шид, другој по величини у Срему“, истакао је Радојевић.

Ресорни секретар је рекао да је у реализацији пројекта изградње водовода за снабдевање водом насељеног места Моловин, са црпном станицом и водоводном мрежом дугом 3.000 метара, чија је укупна вредност близу 33 милиона динара, Секретаријат за пољопривреду учествовао са готово 20 милиона динара, а Општина Шид са близу 13 милиона. Радојевић је додао да је уз изградњу новог резервоара за воду, запремине око 150 кубних метара, сада осим насеља Моловин снабдевање водом омогућено и за Прихватни центар Принциповац.

„Заокружили смо један циклус у побољшању водоснабдевања у шидској општини. Покрајина и ова локална самоуправа су од 2016. године до сада у наведене пројекте за изградњу водоводне мреже укупно издвојиле 110 милиона динара“, рекао је Радојевић, који је похвалио Општину Шид за ефикасност у реализацији овог приоритетног подухвата.

Ресорни секретар је указао на то да улагање у пројекте за унапређење комуналне инфраструктуре у руралним срединама представља важан изазов за Покрајинску владу и Секретаријат за пољопривреду, узимајући у обзир чињеницу да је то, пре свега, важан подстицај и за младе људе да остану у својим селима, пошто могу рачунати на квалитетније услове живота.

Радојевић је истакао данас у Моловину да је у протеклом периоду за реализацију пројеката на изградњи водоводне мреже, потом за уређење атарских путева и отресишта на подручју шидске општине, као и за наставак започетог поступка комасације у катастарској општини Моровић, уређење каналске мреже у функцији одводњавања, посебно када је реч о индустријској зони Адашевци, те за формирање пољопривредних газдинства у овој сремској општини, заједнички уложено око 220 милиона динара нових инвестиција. Ови пројекти, како је Радојевић нагласио, управо живо говоре о успешној сарадњи коју су Покрајина и Шид остварили у претходне четири године.

Према речима председника Општине Шид Зорана Семеновића, захваљујући тој сарадњи, као и великом разумевању ресорног секретара Радојевића за овај крај уз границу и вишегодишње проблеме његових житеља са водоснабдевањем, и пројекат у Моловину успешно је завршен.

Председник Општине рекао је да је главни циљ у реализацији овог значајног пројекта био да се подигне квалитет живота и омогући опстанак насеља.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. години19.01.2021Захтев за нултом контролом за учешће на конкурсима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство у 2021. годиниОбавештење ради упознавања заинтересованих лица да могу поднети захтев за излазак на терен службеника ПСС поводом ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'