Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајинска влада издвојила средства за инвестиције за прераду воћа и поврћа вредне 227 милиона динара

31.07.2019

Покрајинска влада издвојила средства за инвестиције за прераду воћа и поврћа вредне 227 милиона динара

„За протекле три године извршили смо консолидацију покрајинских јавних финансија, из којих из године у годину издвајамо све више средстава за развој пољопривреде и за конкретне субвенције“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас приликом доделе уговора за суфинансирање ових инвестиција.

Реч је о уговорима за 142 пољопривредна газдинства чија је укупна вредност већа од 227 милиона динара, од чега је учешће покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство 127 милиона динара.

„Заједно са вама, носиоцима пољопривредних газдинстава улажемо у нове технолошке линије, нову опрему и нове машине за прераду воћа, поврћа и цвећа. Очекује нас и набавка опреме за бербу, сортирање и калибрирање производа, машине за убирање усева, соларног панел система са пратећом опремом за покретње пумпи за наводњавање, опреме за чишћење и прање производа као и нове линије за паковање и обележавање производа“, казао је председник Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић рекао је да је ова Покрајинска влада определила три пута више средстава него претходна.

„То јасно говори да је неопходно додатно субвенционисати улагање у ову врсту опреме јер је ова конкурсна линија од изузетног значаја“, казао је секретар Радојевић.

Од 1. јула 2016. године до данас Покрајинска влада уложила је укупно више од 19, 5 милијарди динара у мере аграра, водопривреде и у област шумарства и развоја ловства.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'