Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Нових 100 милиона динара за прерађивачки сектор у АП Војводини

03.07.2019

Нових 100 милиона динара за прерађивачки сектор у АП Војводини

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, уручили су данас 40 уговора у вредности од 100 милиона динара за набавку нове опреме за производњу вина и ракије и за опрему за производњу меса и млека.

За производњу вина и ракије додељено је 33 уговора укупне вредности 80 милиона динара, док је са укупно 20 милиона динара финансирана набавка опреме у седам месара. Преко педесет одсто инвестиција по ове две прерађивачке конкурсне линије обезбеђено је из покрајинског будзета, преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, док су остатак обезбедили корисници.

„Аграр је у врху приоритета Покрајинске владе у протекле три године, а тако ће бити и убудуће. О томе говори читав сет мера у области пољопривреде које су до сада реализоване, као и нове мере које су усмерене на набавку нове и савремене опреме и техничко-технолошко осавремењавање у пољопривреди“, казао је Милићевић.

Он је нагласио да је интенција Покрајинске владе да пољопривредни произвођачи у Војводини раде са најсавременијом опремом, да се едукују, и да уз природне ресурсе којима располажемо, постигну врхунске резултате на светском нивоу када је у питању квалитет и квантитет производа које нуде.

Потпредседник Милићевић је још додао да ће то користити како самим произвођачима који ће више приходовати од своје делатности, тако и будзету Србије и АП Војводине.

Ресорни секретар Вук Радојевић је рекао да су конкурсне линије по којима су данас додељена средства веома значајне, јер су везане за прерађивачки сектор где се ствара додатна новостворена вредност и где прерађивачи могу да валоризују свој труд и рад од примарне производње.

Он је нагласио да је у протекле три године инвестирано преко 140 милиона динара у набавку нове опрема за 24 млекаре и 20 месара. Када је у питању улагање у вински сектор, који је од 2017. године препознат кроз мере Покрајинске владе, до сада је са 188 милиона динара финансирана набавка нове савремене опреме у 50 винарија широм Војводине.

Уговори су уручени у винарији Ђурђић у Сремским Карловцима, која је корисник подстицајних средстава.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'