Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајински секретар за пољопривреду отворио Зимски семинар фармера на Тари

28.01.2019

Покрајински секретар за пољопривреду отворио Зимски семинар фармера на Тари

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић јуче је на Тари отворио Зимски семинар фармера и информисао окупљене паоре на које подстицајне мере и у којима областима пољопривреде могу да рачунају од Покрајине у 2019. години.

„Војвођанска аграрна каса јесте номинално мања, али је будзет Покрајинског секретаријата за пољопривреду од 6,38 милијарди динара конципиран да буде ефикасан и оперативно бољи, јер је мање преузетих обавеза у 2019. години. Више средстава смо определили за аграрне мере намењене регистрованим пољопривредним газдинствима кроз Програм за развој села 663.000.000 динара и, ако томе додамо средства из Програма за земљиште од 694.297.600 динара, долазимо до тога да преко 1,3 милијарди динара имамо на располагању за подршку војвођанској пољопривреди у 2019. години,“ изјавио је др Радојевић.

Радојевић је посебно нагласио да се ради о бесповратним средствима, да регистрована пољопривредна газдинства имају могућност на повраћај и до 80 одсто своје инвестиције ако је реч о посебној категорији апликаната: младима до 40 година , женама носиоцима РПГ, као и о пољопривредницима који раде у отежаним условима рада у пољопривреди. За све остале подносиоце захтева тај повраћај је до 60 одсто.

Зимски семинар фармера одржава се 15. пут, организује га традиционално Клуб 100П плус – удружење пољопривредника чији су циљеви, између осталих, и информисање и едукација својих чланова о актуелности у пољопривреди, те због тога сваке године и организује зимски семинар, који окупи више стотина учесника - пољопривредних произвођача, представника агрономске науке и струке, заступника инпута у аграру, пољомеханизације, осигуравајућих кућа, пословних банака, као и представника амбасада европских држава са развијеном пољопривредом.

Честитајући Клубу паора 100П плус јубиларни семинар, др Вука Радојевић је изразио задовољство што на територији Војводине постоји тако репрезентативно удружење пољопривредника и додао да је Покрајински секретаријат за пољопривреду у 2018. години, кроз конкурс за суфинансирање програмских активности грађана, финансијски подржао Клуб паора 100 П плус.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'