Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Потписан протокол о сарадњи у реализацији научно-стручног саветовања „Добар дан домаћине“

25.01.2019

Потписан протокол о сарадњи у реализацији научно-стручног саветовања „Добар дан домаћине“

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Пољопривредни факултет у Новом Саду данас су потписивањем протокола озваничили сарадњу двеју институција у оквиру реализације научно-стручног саветовања „Добар дан домаћине“, које ће се одржати у фебруару и марту 2019. године.

Протокол су потписали покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић и декан Пољопривредног факултета у Новом Саду проф. др Недељко Тица, који су се сагласили да је досадашња добра сарадња добила додатни подстицај, те да ће омогућити још квалитетнији пренос стручних сазнања у праксу.

Секретар Радојевић је истакао квалитетну сарадњу ресорног секретаријата са Пољопривредним факултетом и нагласио да их у заједничким активностима руководи жеља да се омогући трансфер знања ка пољопривредницима.

„Континуирана едукација у пољопривреди је неопходна. Због тога је подршка научно-стручном саветовању „Добар дан домаћине“ прави модел трансфера знања ка нашим пољопривредницима, у циљу примене нових технологија, те унапређења и даљег развоја пољопривредне производње“, навео је Радојевић.

Он је додао да је, после деценија неулагања, у протекле две и по године, удруженим средствима Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Пољопривредног факултета купљена најсавременија опрема која ће допринети квалитетнијем образовању будућих агрономских и агроекономских стручњака.

Радојевић је навео и да је организовање оваквих скупова прилика да се у директном контакту са пољопривредницима размене идеје и информације, те да се благовремено упознају са мерама аграрне политике у 2019. години.

Проф. др Недељко Тица је рекао да у реализацији саветовања „Добар дан домаћине“, Пољопривредни факултет од ове године има изузетно јаку подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, пољопривредних саветодавно-стручних служби и локалних самоуправа.

„Од ове године ћемо покушати да нашим пољопривредним произвођачима пренесемо знање на лицу места. Додатни квалитет је и то што су пољопривредници и сами могли да бирају теме које их интересују на локацијама које их занимају“, казао је Тица.

Саветовање „Добар дан домаћине“ је почело пре десет године у Новом Саду. Од ове године ће се још више приближити војвођанским ратарима, јер ће бити организовано на седам локалитета у Војводини: Сента (6. фебруар), Сремска Митровица (8. фебруар), Нови Сад (20. фебруар), Банатско Ново Село (5. март), Кљајићево (27. фебруар) и Бела Црква.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'