Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Шумарство и ловство су препознати у аграрној политици Покрајинске владе

19.12.2018

Шумарство и ловство су препознати у аграрној политици Покрајинске владе

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, уручили су данас 13 уговора у укупној вредности од 28,5 милиона динара за пошумљавање, унапређење расадничке производње, и за набавку теренских возила у ловству.

Милићевић је овом приликом изјавио да су унапређење шумарства и ловства - битни сегменти укупне аграрне политике у Покрајини, што се види и по мерама подршке Покрајинске владе у овим областима. Он је навео да се површине под шумом у Војводини морају значајно повећати, како би се постигао задовољавајући проценат пошумљености.

„Аграр је у претходном периоду био у фокусу ове Покрајинске владе, о чему говори и улагање од преко 20 милијарди динара. То говори о нашој намери да од развојне шансе - аграр претворимо у нашу развојну полугу“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је подсетио да се кроз многе конкурсне мере помаже пре свега малим и средњим пољопривредницима. С друге стране, много се улаже у водопривредни систем, где је преко Абу Даби фонда у првој фази реализовано 11 пројеката вредних 13 милиона евра, за ново наводњавање 37 хиљада хектара ораница. Такође, аплицирано је за нових 18 пројеката у вредности од 50,5 милиона евра, што ће омогућити наводњавање нових 70 хиљада хектара.

„Све те инвестиције су у функцији већег раста у аграру у наредним годинама, што ће допринети укупном економском расту у Србији и Војводини“, нагласио је Милићевић.

Секретар Радојевић је навео да је од прошле године враћена мера подршке унапређењу расадничке производње. Он је казао да је у 2018. години укупна вредност инвестиција у шумарство износила 200 милиона динара, од чега је 160 милиона динара уложено у изградњу шумских путева, у расадничку производњу је уложено 26 милиона, а у пошумљавање 13,5 милиона динара.

Радојевић је још навео да је мера за набавку теренских возила у ловству уведена прошле године. Током 2018. године у развој ловства инвестирано је укупно 55 милиона динара, од чега је улагање Покрајине у износу од 35 милиона динара.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'