Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајинска влада уложила око 300 милиона динара у општину Темерин

11.12.2018

Покрајинска влада уложила око 300 милиона динара у општину Темерин

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, обишао је данас, заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем, радове на изградњи канализационе мреже у четири улице у Бачком Јарку. Радове у вредности од око 24 милиона динара без ПДВ, суфинансирају Покрајинска влада и општина Темерин.

Према речима потпредседника Милићевића, реч је о значајном пројекту за место Бачки Јарак, јер ће по завршетку радова, осим стамбених објеката, бити омогућено прикључење на канализациону мрежу важних објеката као што су школа, вртић и амбуланта.

Он је навео да су радови на комуналној инфраструктури у Бачком Јарку, наставак заједничких пројеката Покрајинске владе и општине Темерин.

„Покрајинска влада је у протекле две и по године у општину Темерин уложила око 300 милиона динара“, казао је потпредседник Милићевић и навео да је међу важним инвестицијама које су финансиране из покрајинског буџета реконструкција предшколске установе у Темерину, која је коштала 32 милиона динара. Такође, у најскорије време требало би да почне и изградња сервисне саобраћајнице у Бачком Јарку, која ће повезати пословну зону са државним путем ИИ реда, а вредност те инвестиције је око 75 милиона динара.

Милићевић је још навео да су улагања у општину Темерин пример, да када се приступи решавању проблема грађана са сва три нивоа власти - републичког, покрајинског и општинског – резултати не изостају.

Председник општине Темерин Ђуро Жига је најавио да очекује да следеће године почне изградња пречистача фекалне канализације у Темерину, чија је вредност око 420 милиона динара, инвестиције која је договорена на последњој заједничкој седници Владе Србије и Покрајинске владе.

„Реализација тог важног пројекта обезбедиће активнију динамику у наставку градње канализационе мреже у општини Темерин“, казао је Жига.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'