Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Секретар Радојевић отворио водовод у Привиној Глави и Бикић Долу

06.12.2018

Секретар Радојевић отворио водовод у Привиној Глави и Бикић Долу

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић и председник општине Шид Предраг Вуковић, отворили су данас, у селима Привина Глава и Бикић До, у општини Шид, водовод, којим је решено питање водоснбдевања за око 450 становника.

Прикључак на водоводну мрежу, први је данас добио домаћин Никола Јешић из Привине Главе, са чије чесме је у дворишту симболично пуштена пијаћа вода.

Др Радојевић је истакао да је реч је о инвестицију вредној 41 милион динара, коју су заједнички финансирали Покрајинска влада преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Општина Шид. Ресорни секретаријата је у овом пројекту учествовао са око 20 милиона динара.

„Управо на овај начин показујемо како се заједнички окупљамо око пројеката, што је у складу са опредељењем Покрајинске владе, којој је циљ бржи економски развој. Покрајински секретаријат за пољопривреду, поред активних мера усмерених ка аграрној политици, подстиче и развој комуналне инфраструктуре у сеоским срединама. Циљ нам је подизање квалитета живота за све грађане подједнако јер, рурални крајеви заслужују да се развијају подједнако као и урбане средине”, рекао је Радојевић поводом пуштања водовода у Привиној Глави и Бикић Долу.

Развијање села, како је рекао, јесу предуслов за опстанак младих који у њима живе, и указао да је и овај пројекат изградње водоводне мреже у насељима фрушкогорског дела општине Шид, од општег интереса, реализаван да допринесе и њиховом квалитетнијем животу.
Бунар одакле се пијаћом водом снабдевају оба насеља налази се у Привиној Глави, одакле се потисни цевовод пружа до резервоара за водоснабдевање оба насеља у дужини преко 6.000 метара.

Радојевић је подсетио да је заједничким средствима ресорног секретаријата и Општине Шид, поред ове значајне инвестиције, у последње две и по године реализовано и водоснабдевање у насељу Сот.

У поменутом периоду, за реализацију инфраструктурних пројеката на изгрдњи водоводне мреже, потом за уређење атарских путева и отресишта на подручју шидске општине, као и за наставак започетог поступка комасације у катастарској општини Моровић, уређење каналске мреже, те формирање пољопривредних газдинства у овој сремској општини заједенички је уложено око 250 милион динара нових инвестиција.

Радојевић је уз честитке мештанима општине Шид на реализацији овог вредног пројекта, уједно са овог места упутио и честитке поводом обележавања 6. децембра, Дана општине.

На свечаној седници Скупштине општине Шид, поводом Дана општине, др Радојевићу биће уручена Плакету општине Шид за 2018, која је намењена Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство који је пружио изузетну подршка у развоју овој општини.

Председник општине Шид Прераг Вуковић је нагласио да су кључни разлози за напредак и развој општине Шид, управо улагања у комуналну инфраструктуру.

“Три насеља добила су пијаћу воду, и то захваљујући успешној сарадњи са Покрајинском владом”, истакао је Вуковић и навео да ће се са овим пројектима наставити, како би овај пројекат водоснабдевања у целости било завршено и вода била доведена у још два преостала насеља шидске општине, а то су Љуба и Моловин.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'