Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Радојевић у Копенхагену: Јавно-приватним дијалогом до бољих решења у области органске производње

27.11.2018

Радојевић у Копенхагену: Јавно-приватним дијалогом до бољих решења у области органске производње

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, борави у Копенхагену, у Данској, поводом учешћа у реализацији пројекта јавно - приватног дијалога у областима органске производње и пчеларства, где је на ове теме разговарао и са представницима Министарства за животну средину и храну Данске - Данске пољопривредне агенције.

Радојевић је данске колеге упознао са израдом квалитетнијег и напреднијег плана развоја органске производње на територији АП Војводине.

Он је указао да се унапређење програма Покрајинске владе за подстицај органске пољопривредне производње очитује на начин да боље рефлектују специфичне потребе и развојни потенцијал у овој области.

У оквиру првог дела ове стручне посете, Радојевић је обишао и огледно имање Стенгаарден фарме, која је представила своју органску производњу.

Циљ ове посете Данској, јесте упознавање са најбољим међународним праксама у областима органске производње и пчеларства. Оваква могућност је остварена у оквиру заједничких састанака и тематских презентација са представницима Данског савета за пољопривреду и храну, који је представио главни саветник Мајкл Хелер.

Упознавање са органском производњом у Данској, која је уложила значајна средства како би своју пољопривреду преусмерила с конвенционалних на органске методе, настављено је састанком са Пер Колстером, председником удружења компанија Органска Данска, коју чини више од 200 компанија.

Значајна искуства у областима квалитета, сигурности и јединственог данског начина сарадње, представио је Фоод Натион. Радојевић је у разговору са представници овог данског кластера хране, посебну пажњу посветио темама конкурентности и одрживости органске производње, те значају еколошких стандарда и иновативности у производњи еко производа.

Пројекат јавно - приватног дијалога у областима органске производње и пчеларства, спроводи Национална агенција за локални економски развој(НАЛЕД), и намењен је члановима радне групе за унапређење система у поменутим областима.Пројекат се одвија у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике Владе Републике Србије, уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

Секретар Радојевић састао се овом приликом и са амбасадорком Републике Србије у Данској Јасмином Митровић Марић.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


ОБАВЕШТЕЊЕ28.10.2020ОБАВЕШТЕЊЕОбавештење подносиоцима пријава на конкурсе које је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, ...


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'