Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Секретар Радојевић отворио нови погон компаније “ДЕМ” у Кулпину

02.11.2018

Секретар Радојевић отворио нови погон компаније “ДЕМ” у Кулпину

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, заједно са власницима брачним паром Довичин, пустио је данас у рад нови производни погон пшеничног млина компаније “ДЕМ”, која се бави производњом млинских производа од пшенице, кукуруза и хране за животиње.

Вредност ове инвестиције је три милиона евра, и захваљујући овом улагању кулпинско постројење је једно од најсавременијих у Србији.

“Овакве компаније и инвестиције су нешто што је неопходно нашој држави, а то је улагање у прерађивачки сектор. Ова успешна породична компанија, која за 27 година пословања није одступила од своје основне делатности, отварањем новог погона, не само што ће значајно унапредити своје пословање, већ и многобројних коопераната са територије општине Бачки Петровац. Оно што је изузетна вредност јесте да преко 250 кооперната има могућност да сарађује са компанијом ДЕМ и сада верујем да кроз ове капацитете постоји могућност за проширење овог броја ”, рекао је данас на отварању кулпинског млина Радојевић.

Он је навео и да складишни капацитети од 12.000 тона јесу нешто што је значајно за цео овај регион, и нагласио да је компанија “ДЕМ“ новом инвестицијом на најбољи начин у овом моменту заокружила своје досадашње пословање.

Радојевић је овој породичној компанији честитао на истрајности, и како је рекао на јасној визији и мисији, на који начин треба да се организује производња житарица путем кооперације са пољопривредницима, обезбеде квалитетни складишни капацитети, силоси, сушаре, али и прерадни капацитет, као и подизањем првог савременог пшеничног а потом и кукурузног млина, и како добити квалитетне производе који могу наћи свој пут до крајњег потрошача.

Др Радојевић је нагласио и значај ове компаније, јер запошљава 82 радника који имају своју сигурну егзистенцију у овој фабрици.

Ова савремена линија за млевењем жита је 300 тона дневно, то је за шест пута више у односу на досадашњи капацитет. У склопу фабрике “ДЕМ“, која тренутно располаже најмодернијом технологијом у нашој земљи када је реч о млинарској индустрији, могуће је мешање свих типова брашна од којих се добија неограничен број врста ове прехрамбене намирнице. Поред пшеничног има и кукурузни млин и оно што је важно препознати су једнако и на домаћем и на међународном тржишту.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'