Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Секретар Радојевић на Међународном сајму технологија у виноградарству, воћарству и хортикултури у Штутгарту

06.11.2018

Секретар Радојевић на Међународном сајму технологија у виноградарству, воћарству и хортикултури у Штутгарту

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић боравио је у посети немачкој Савезној покрајини Баден-Виртемберг, где је у Штутгарту присуствовао званичном отварању Међународног сајма технологија у виноградарству, воћарству и хортикултури “ИНТЕРВИТИС ИНТЕРФРУЦТА ХОРТИТЕЦХНИЦА“.

Радојевић се овом приликом састао са званичницима Баден Виртемберга у области пољопривреде и руралног развоја: Волфгангом Рајмером, председником дистрикта Штутгарт, др Куртом Мецгером, чланом Владе Штутгарт задуженим за пољопривреду и рурални развој и Фридлиндом Гур-Хирш, државном секретарком у Министарству за пољопривреду и заштиту потрошача Баден-Виртемберга.

У овим сусретима истакнуто је да постоји простор за јачање и развој сарадње покрајина Баден Виртенберга и АП Војводине у пољопривредном сектору. Секретар Радојевић је предложио да се међурегионални споразум о сарадњи између АП Војводине и Дистрикта Штутгарт, који истиче јула 2019. године, продужи.У разговору је истакнута и могућност за проширивања сарадње у области винарства две покрајине.

Секретар Радојевић је у Штутгарту боравио на позив Министарства пољопривреде покрајине Баден-Виртемберг, где је у оквиру ове специјализоване сајамске манифестације учествовао и у раду конференције “Будућност виноградарства Дунавског региона“, на којој су се окупили и званичници из Молдавије, Румуније, Бугарске, Мађарске, Црне Горе, Словачке и Аустрије.

Он је присуствовао и 63. Међународном конгресу “Дигитализација“ и другом међународном конгресу посвећеном кооперативи и будућности удруживања виноградара, где је посебан акценат стављен на земље Дунавског региона.

Др Радојевић је овај боравак заокружио учешћем на пленарном заседању посвећеном извештајима и прегледима међународног напретка, којим је председавала Јулија Клокнер, савезна министарка за храну, пољопривреду и заштиту потрошача.

Радојевић се састао и са генералним конзулом Републике Србије у Баден Виртембергу Божидаром Вучуревићем.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'