Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За подизање нових шума и расаднике у Војводини 21,5 милиона динара

13.11.2018

За подизање нових шума и расаднике у Војводини 21,5 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић уручио је данас 21 уговор корисницима, који су на годишњем конкурсу остварили право на бесповратна средства из Будзетског фонда за шуме АП Војводине.

Девет уговора намењено је за подизање нових шума у Војводини, док је 12 уручено за унапређивање расадничке производње. Нјихова укупна вредност износи око 21,5 милиона динара, у чему је учешће ресорног секретаријата око 14 милиона динара.

„На септембарском заседању Скупштине АП Војводине усвојена је измена годишњег програма за шуме, у оквиру које смо, услед већег интересовања корисника за унапређивање расадничке производње и пошумљавање меким лишћарима, определили и нова средства за ове намене“, подсетио је Радојевић.

Нови конкурс је расписан, и како је ресорни секретар овом приликом навео, очекује се да ће ускоро по овом новом конкурсу бити потписани и уговори. Он је указао на значај чињенице да се конкурси и годишњи програм за шуме усклађују са потребама потенцијалних корисника, што је пословни приступ у раду Секретаријата.

Радојевић је подсетио на реализацију претходних конкурсних активности у овој области, те потписивање три уговора за изградњу шумских путева, у укупној вредности око 160 милиона динара, у чему је учешће Секретаријата било око 100 милиона динара. Како је ресорни секретар још указао, када се узму у обзир потписани уговори из првобитног годишњег програма за шуме, укупна вредност уговора за ове намене је 182 милиона динара, при чему је Секретаријат издвојио средства у висини око 114 милиона динара.

Др Радојевић је поручио да Секретаријат, у складу са мерама које је предузео, има довољно средстава на располагању, и позвао кориснике да се јаве на актуелан конкурс.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'