Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Др Радојевић уручио уговоре за развој ловства и обнову рибњака у Војводини

01.11.2018

Др Радојевић уручио уговоре за развој ловства и обнову рибњака у Војводини

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, уручио је данас уговоре корисницима, који су остварили право на средства из будзетског фонда за развој ловства у Војводини, као и корисницима друге конкурсне линије за подршку у оквиру реконструкције старих и изградњу нових рибњака.

У оквиру првог конкурса, уручено је 49 уговора, чија је вредност преко 44 милиона динара. Права на та средства остварило је 27 ловачких удружења са територије АП Војводине.

Др Радојевић је истакао да је учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду у овој инвестицији близу 29 милиона динара, док средства корисника износе око 15 милиона динара.

„На овај начин ћемо унапредити ловно-техничке објекте, и у оквиру линије коју смо прошле године увели - а реч је о набавци теренских возила - допринећемо бољем и ефикаснијем раду корисника ловишта“, указао је Радојевић. Он је рекао да је примећено значајно интересовање ловачких удружења по овом основу, те да ће Секретаријат и у наредном периоду наставити са издвајањем средстава за теренска возила, која су неопходна у раду свих ловишта у нашој покрајини.

Ове године Секретаријат је начинио један искорак, а реч је о уговору који потписује са ЈП „Војводинашуме“. Ради се о узгајалишту за дивље свиње,у ловишту посебне намене. Укупна вредност пројекта, према Радојевићевим речима је око 14 милиона динара, у чему Секретаријат учествује са близу пола средстава. На овај начин, додао је Радојевић, биће направљен један квалитетан репроцентар, који је у интересу и даљег развоја ловног туризма.
Покрајински секретар за пољопривреду уручио је данас и уговоре корисницима који су остварили право на подстицајна средства за унапређивање рибарства. Реч је о четири уговара у укупној вредности 48 милиона динара. Покрајински секретаријат за пољопривреду у пројектима изградње и реконструкције војвођанских рибњака, по овој конкурсној линији, учествује са око 18 милиона динара, а корисници издвајају око 31 милион динара.

„На овај начин ћемо реконструисати 46 хектара постојећих рибњака, и изградити нових 18 хектара“, истакао је Радојевић. Он је подсетио да је мера подршке за ову привредну грану уведена прошле године, као и да је за ове две године Секретаријат, заједно са корисницима, успео да изгради и реконструише 165 хектара рибњака у Војводини.

Секретар Радојевић најавио је и измену годишњег програма за ловство, који ће се наћи на наредној седници Скупштине АП Војводине, и додао да верује да ће на овај начин бити обезбеђена додатна средства за подршку у оквиру конкурсних линија где влада највеће интересовање, а реч је о набавци теренских возила.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'