Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Покрајински секретар за пољопривреду , водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић отворио темеринску манифестацију „Просто к'о пасуљ“

09.06.2018

Покрајински секретар за пољопривреду , водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић отворио темеринску манифестацију „Просто к'о пасуљ“

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић отворио је манифестацију „Просто к'о пасуљ“, која се традиционално сваке године одржава у Темерину.

„Покрајинска влада преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду препознаје значај подршке одржавању традиционалних манифестација које промовишу развој села и пољопривреду и све оно што је неопходно како би анимирали сеоско становништво у Војводини да узме активно учешће и у пољопривредној производњи, али у свему ономе што је традиционално и што је обележје нашег културног наслеђа,“изјавио је покрајински секретар за пољопривреду мр Вук Радојевић.

Радојевић је додао да ресорни секретаријат финансијски подржао одржавање ове манифестације, јер је пасуљ национални пољопривредни производ који заслужује већи простор у структури домаће пољопривредне производње. Он је изразио уверење да се, кроз промоцију домаћих сорти семена пасуља као и кроз значајна финансијска средства која се издвајају за наводњавање неопходно у производњи пасуља, може се доћи до повећања и приноса и површина под пасуљем.

Ресорни секретар је рекао и то да Покрајинска влада сада и кроз ребалас будзета обезбеђује додатна финансијска средства за набавку система за наводњавање како би се изашло у сусрет свим пољопривредницима који су конкурисали за набавку система за наводњавање. На тај начин, како је истакао, имаћемо рекордно око 500 милиона динара покрајинских пара које су намењене за наводњавање.

Покрајински секретар за пољопривреду мр Вук Радојевић подсетио је овом приликом и на то да су наши стручњаци, генетичари и оплемењивачи радили годинама на стварању адекватног сортимента пасуља прилагођеног нашим агроеколошким условима и апеловао пољопривредним произвођачима да у производњи користе домаће сорте пасуља и декларисано семе, као и субвенције ресорног секретаријата за наводњавање, како би се повећали просечни приноси.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'