Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Делегација Клуба аустријских пољопривредника у Покрајинској влади

04.06.2018

Делегација Клуба аустријских пољопривредника у Покрајинској влади

У Покрајинској влади данас је боравила делегација Клуба аустријских пољопривредника, који се налазе у студијској посети Србији и Војводини, у организацији Амбасаде Аустрије у Београду.

Делегацију пољопривредника из Аустрије, коју је предводио Кристајен Бравенц, аташе Савезног министарства одрживости и туризма при Амбасади Аустрије у Београду, примили су заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Роберт Отот и помоћници Владислав Крсмановић и Младен Петковић, који су их упознали са аграрном политиком и подстицајним мерама Покрајинског секретаријата.

Клуб аустријских пољопривредника, са традицијом дугом 125 година једно је од најстаријих удружења у Аустрији у тој области. Данашњи чланови Клуба се убрајају у крупне пољопривредника, који су власници и менадзери својих поседа. Клуб броји преко 200 чланова, који су својеврсни посредници између науке и праксе и представља место окупљања припадника из свих области пољопривреде и шумарства.

У разговору у коме је било речи и о савременим трендовима у пољопривривреди, као што су производња органске хране и примена обновљивих извора енергије, аустријски пољопривредници су изнели да су из ове посете понели позитивна искуства о пољопривреди у Војводини и поручили да пољопривредници не треба да се плаше конкуренције у ЕУ.
  

СВЕ ВЕСТИ
ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'