Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Отворен 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

15.05.2018

Отворен 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, истакао је данас на отварању 85. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду да је пољопривреда наша развојна шанса и да Покрајинска влада и ове године, као и прошле, има јединствен наступ.

„Окупиле су се све покрајинске установе које подржавају даљи развој пољопривреде на територији АП Војводине. Основна намера је да промовишемо комплетне мере на покрајинском нивоу у циљу даљег развоја, пре свега, аграрне политике и интензивирања пољопривредне производње, као и подршке малим и средњим пољопривредним газдинствима“, истакао је Вук Радојевић на отварању овогодишњег Пољопривредног сајма, и приликом обиласка штанда Француске - земље партнера на овој манифестацији.

Радојевић је посебно указао на значај покрајинских фондова, који су на располагању пољопривредницима Војводине, и нуде изузетно повољне кредитне линије.

Према његовим речима, овај сајам је прилика и за значајан број сусрета са међународним политичко-привредним делегацијама у циљу остваривања још чвршће сарадње, и побољшања наше спољнотрговинске размене.

„Уверен сам да ћемо кроз овогодишњи Пољопривредни сајам, који је један од најзначајнијих у југоисточној Европи, свакако поправити слику аграра АП Војводине и Републике Србије у региону и окружењу, и на овај начин стимулисати домаће произвођаче да иду у правцу удруживања, како би мали и средњи заштитили своје интересе“, истакао је ресорни секретар. Он је додао да ово унапређење, такође, треба да се осети и у правцу примене савремених информационих технологија у домаћој пољопривредној производњи.

На овогодишњем Пољопривредном сајму, који је отворио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, наступиће око 1.500 излагача из 30 земаља, а производи и услуге стижу из укупно 60 земаља.

На отварању сајма, поред градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, присутнима су се обратили и министар климатских промена и животне средине УАЕ Тани Ал Зејуди, и амбасадор Француске у Републици Србији Фредерик Мондолони.

Овогодишњи Пољопривредни сајам који је у излагачком делу за 10 одсто већи од прошлогодишњег, обележиће Национална изложба стоке, Изложба пољопривредне механизације, десет колективних изложби, изложба органске хране и производа са ознаком географског порекла, те више до 50 стручних и пословних скупова.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'