Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Нови инвестициони циклус вредан 500 милиона динара

26.04.2018

Нови инвестициони циклус вредан 500 милиона динара

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас уговоре у вредности до пола милијарде динара за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и канализације на територији Војводине у 2018. години.

На конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство подржана су 44 пројекта у 28 војвођанских локалних самоуправа. За реализацију пројеката Покрајина је обезбедила 300 милиона динара, односно 60 одсто бесповратних средства, а локалне самоуправе 200 милиона динара или 40 одсто средства.

Потпредседник Милићевић је изјавио да је доделом уговора за пројекте чија вредност премашује пола милијарде динара - покренут један озбиљан инвестициони циклус.

„Реч је о врло значајним заједничким улагањима Покрајине и локалних самоуправа, која ће допринети унапређењу квалитета живота у војвођанским општинама, што нам је свима циљ“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је још нагласио да је део трајног опредељења Покрајинске владе да се обезбеди много равномернији развој свих делова Војводине од оног који је затечен пре годину и по дана.

„Због недостатка таквог приступа, у дугом низу година, Војводина је дошла дотле да уместо да буде покретач развоја целе земље – чак 19 њених општина буде испод просечног степена развијености у Србији“, навео је Милићевић и додао да Покрајинска влада управо овим мерама мења ту затечену ситуацију.

У изградњу, санацију или реконструкцију водних објеката у јавној својини инвестирано је укупно 360 милиона динара, од чега ја Покрајина обезбедила 250 милиона динара бесповратних средства. Подржана су 33 пројекта, а новац ће, између осталог, бити усмерен за бушење и опремање бунара, водоводне мреже, фабрике воде, пумпне станице.

Вредност инвестиције у изградњу, санацију или реконструкцију објеката за одвођење отпадних – фекалних вода износи 140 милиона динара, од чега је су улагања из покрајине 50 милиона динара.

Ресорни секретар мр Вук Радојевић истакао је значај овог конкурса који Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство реализује преко Годишњег програма за рурални развој. Како је навео, развој села подразумева и улагање у комуналну инфраструктуру, те је заједнички интерес да се унапреди и водоводна и канализациона мрежа и то, пре свега, у насељеним местима ван седишта локалне самоуправе.

Он је изразио задовољство што су локалне самоуправе у својим будзетима изнашле неопходна финансијска средства да се пројекти заједнички суфинансирају, и навео да је учешће Покрајине за водне објекте до 70 одсто, а када је реч о канализационим мрежама до 50 одсто.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'