Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Завршен пројекат изградње водовода у насељу Сот

26.12.2017

Завршен пројекат изградње водовода у насељу Сот

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић боравио је данас у општини Шид, где је званично потврдио крај успешне реализације пројекта „Изградња водовода у насељеном месту Сот“.

„Данашње отварање водоводне мреже у насељу Сот, прави је пример успешног окупљања око пројеката, где смо удруженим снагама и заједничким финансирањем у интересу потреба и приоритета у једној локалној самоуправи, успешно реализовали пројекат вредан пажње“, поручио је Радојевић.

Како је даље навео, овим пројектом насељу Сот обезбеђена је водоводна мрежа у укупној дужини око осам километра, која се састоји од 16 кракова и потисног цевовода од бунара до резервоара за воду.

Пројекат у вредности преко 16 милиона динара, заједнички су финансирали Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство са преко осам милиона, затим Управа за капитална улагања са 7,5 милиона динара, док је преостали део средстава обезбедила општина Шид.

Ресорни секретар напоменуо је да је током ове године, поред реализације овог пројекта, Покрајински секретаријат за пољопривреду у сарадњи са општином Шид, реализовао пројекте у вредности од 45 милиона динара, који се односе на уређење каналске мреже, уређење атарских путева те започињање поступка комасације у Моровићу.

Радојевић је подсетио да су регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Шид, од стране Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство субевенционисана средствима од око 30 милиона динара.

„Поносни смо на успешну реализацију пројекта који је био неопходан за житеље насеља Сот“, рекао је председник општине Шид Предраг Вуковић, захваливши се Покрајинској влади и секретару Радојевићу што су препозанали потребе ове општине и изразио наду да ће се у 2018. години наставити успешна сарадња локалних самоуправа и надлежних институција.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'