Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Саопштење Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство

12.12.2017

Саопштење Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, данас је присутвовао семинару Пољопривредне  саветодавне и стручне службе Републике Србије на Златибору у хотелу „Мона“, који су заједнички организовали Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди.

Радојевић је указао на значај овог скупа подсећајући да је његов циљ континуирано усавршавање знања саветодаваца као и размене мишљења и искустава, а поготово изналажења нових предлога и идеја за развој ПССС и за пружање што боље и ефикасније помоћи пољопривредним произвођачима.

У складу са циљевима скупа, одржана су Пленарна излагања у ком је Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства изнело планове везане за своје будуће активности, као и за активности сектора за рурални развој у функцији развоја пољопривреде и улоге ПССС у 2018.години, са посебним освртом на ИПАРД(бесповратна средства Европске Уније за пољопривреду).

Програмом су обухвацене теме везане за унапредјење ратарске, воцарске и стоцарске производње са освртом на искуства млецног говедарства Холандије.Посебно је указано на саветодавни модул из области застите биља и план рада Прогнозно-известајне слузбе у 2018 години. Представници министарства пољопривреде су представили мере подрске младима у пољопривреди, могуцности за унапредјење безбедности хране, указали на флексибилност код малих производјаца хране укљуцујуци и традиционалну производњу као и о могуцностима и изазовима за извоз на главна трзиста.У контексту унапредјења саветодавног рада предоцене су потребе ПССС за опремом за брзе анализе.

Својим присуством аташе за пољопривреду Амбасаде Краљевине Холандије у Београду господин Херт Китс Ниеувенкамп уприличио је овај догађај, а семинару су такође поред Мр. Вука Радојевића-покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство присуствовали при Почасном одбору и Хенк ван ден Доол- његова екселенција амбасадор  Краљевине Холандије, Жељко Радошевић- државни секретар,Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Србије, Проф.др Владимир Поповић- државни секретар,Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и многи други..

Скуп је оплеменила изложба пољопривредних производа са додатом вредношћу-традиционални производи, који су резултат адwкватне сарадње саветодаваца и пољопривредних производјаца.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'