Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Вук Радојевић: 13 милиона за социјалне, научноистраживачке и казнено-поправне установе

29.09.2017

Вук Радојевић: 13 милиона за социјалне, научноистраживачке и казнено-поправне установе

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, потписао је данас уговоре са представницима седам установа, које су права на средства оствариле на конкурсу за доделу бесповратних средстава у пољопривредној делатности коју обављају социјалне, научно-истраживачке и казнено-поправне установе.

Радојевић је у изјави медијима истакао да је за меру која се по први пут спроводи у оквиру мера аграрне политике Покрајинског секретаријата за пољопривреду, усмерено око 13 милиона динара, као и да укупна вредност инвестиција које ће се остварити потписивањем данашњих уговора, износи око 22 милиона динара.

„Задовољство ми је што на овај начин, у спрези са установама, које се између осталог баве и пољопривредом, попут казнено поравних и социјалних, укључујемо њихове кориснике у социјализацију и квалитетно коришћење времена. Са друге стране, када су у питању научноистраживачке установе, обезбеђивањем неопходних средстава за опрему, на најбољи начин спајамо теорију и праксу“, поручио је Радојевић.

Уговоре о бесповратним средствима потписли су корисници четири казнено-поправне установе, две социјалне и једна научноистраживачка - Пољопривредни факултет из Новог Сада.

Радојевић је подсетио да је Покрајински секретаријат, кроз ову конкурсну линију која се спроводи по први пут, корисницима понудио веома широк спектар могућности као што је опрема за заштиту од елементарних непогода, опрема за наводњавање, за пластеничку производњу, опрема за хладњаче, као и набавка нове прикључне и погонске механизације.

Он је честитајући потписницима уговора, нагласио да је покрајински секратријат ову меру препознао као веома значајну и изразио наду да ће додељена средства бити успешно и ефикасно утрошена, поручивши да ће продуктивни и предузетни пољопривредници и путем оваквих конкураса увек имати партнера у Покрајинској влади.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Питајте секретара Буџет АП Војводине Програм развоја АП Војводине


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'