Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
За сточарске фарме, пластенике и хладњаче 32,5 милиона динара

03.08.2017

За сточарске фарме, пластенике и хладњаче 32,5 милиона динара

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, организовао је данас доделу нове серије уговора укупне вредности 32,5 милиона динара, корисницима који добили бесповратна средства на конкурсима за набавку опреме за сточарске фарме, за подизање пластеника и за опремање хладњача и сушара.

Према речима помоћника покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младена Петковића, у опремање сточарских фарми инвестирано је укупно 11 милиона динара, од чега је учешће Покрајине 5,5 милиона динара. Бесповратна средства је добило 13 регистрованих пољопривредних газдинстава, и то највише, њих седам, за опремање свињарских фарми, четири газдинства су добила средства за опремање говедарских фарми, а два за живинарске фарме.

Петковић је нагласио да су у будзету за 2017. годину за ову намену опредељена средства у износу од 50 милиона динара, те да је ребалансом будзета обезбеђено додатних 35 милиона динара.

За суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору, уручено је 27 уговора. Укупна вредност инвестиције је 15 милиона динара од чега је из покрајинског будзета обезбеђено 10 милиона динара. Реализација те инвестиције обезбедиће подизање и опремање 32.718 квадратних метара пластеника.

Помоћник покрајинског секретара Младен Петковић напоменуо је да је по овој конкурсној линији чак 19 корисника остварило право на 70 одсто поврата, што потврђује да мере подршке у којима су препознате жене, произвођачи млађи од 40 година и они који раде у отежаним условима производње, дају добре резултате.

Данас је потписано и девет уговора за опремање сушара и хладњача укупне вредности од 38 милиона динара, од којих је Покрајина обезбедила 17 милиона динара. У будзету за 2017. годину за ову намену је планирано 135 милиона динара, док је ребалансом обезбеђено још 10 милиона динара.

Петковић је најавио да ће ускоро бити расписан нови конкурс за опремање хладњача и сушара, док су нови конкурси за подизање пластеника и опремање фарми већ објављени.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'