Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Велики потенцијали за сарадњу Републике Грузије и Војводине у области пољопривреде

09.08.2017

Велики потенцијали за сарадњу Републике Грузије и Војводине у области пољопривреде

Заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Роберт Отот, примио је данас делегацију Грузије, предвођену министром пољопривреде, Леваном Давиташвилијем. Тема разговора били су потенцијали за сардњу у области пољопривреде.

Отот је представљајући потенцијале Војводине, нагласио да је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство начинио крупан искорак на пољу даљег развоја пољопривреде у покрајини.

„Наш секретаријат утврдио је низ различитих подстицајних мера које су усмерене ка пољопривредним прозвођачима,“казао је Отот, додајући да је крајњи циљ секретаријата стварање повољног укупног амбијента у аграру Војводине, како за домаће пољопривреднике тако и за иностране улагаче.

Министар пољопривреде Давиташвили, истакао је да је њихова делегација током дводневне посете Србији, обишла више делова Војводине и додао да праксе које се примењују у области наше покрајине имају изузетану вредност, те да би могле успешно да се спроводе код њих.

Отот и Давиташвили су се сложили да постоји велики потенцијали за интезивирање односа и размену искустава имеђу Републике Грузије и Војводине и изразили обострано задовољство поводом могућег остваривања дугорочне сарадње у овој области.

Састанку су присуствовали и државни секретар Велимир Станојевић, помоћник покрајинског секретара сектора за заштиту уређења и коришћења пољопривредног земљишта, Владислав Крсмановић, и помоћник покрајинског секретара задужен за сектор водопривреде, Мирослав Дуњић.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'