Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Најављен пети по реду Пољо-фест

19.07.2017

Најављен пети по реду Пољо-фест

Традиционални, пети по реду Пољо-фест, који се одржава у Новом Бечеју у оквиру манифестације „Великогоспојински дани – Госпојина 2017", од 24. до 27. августа, представљен је на данашњој конференцији за медије одржаној у Привредној комори Војводине.

О подршци коју ће Пољо-фесту и ове године пружити Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, говорио је покрајински секретар Вук Радојевић, који је истакао да та манифестација превазилази интерес и значај локалне самоуправе, те да је регионалног карактера.

Радојевић је напоменуо да је Покрајински секретаријат за пољопривреду ове године издвојио три пута више средстава у односу на прошлу годину, за организовање традиционалних манифестација које промовишу пољопривреду и развој села.

„Финансијски то нису значајна средства, али су од огромног значаја за промовисање локалних традиционалних вредности“, истакао је Радојевић напоменувши да су пристигли захтеви за подршку око 300 манифестација.

Међу подржаним манифестацијама јесте овогодишњи Пољо-фест, за који је, како је Радојевић навео, ове године опредељено двоструко више средства него прошле године, око 600 хиљада динара.

„Ова манифестација има вишеструки значај, јер је поред изложбе механизације, представљања произвођача семенске робе и средства за заштиту биља, од огромног значаја свакако и организација панел дискусија, где ће се на једном месту окупити представници републичке, покрајинске и локалне власти, који ће изнети одређене смернице у мерама аграрне политике“, рекао је Радојевић додајући да „Великогоспојински дани“, према проценама, окупљају преко 200 хиљада посетилаца, што је добра прилика да посете и Пољо-фест и погледају понуду у пољопривреди.

О овогодишњем Пољо-фесту говорио је председник Организационог одбора Матија Ковач, који је нагласио да ће та, највећа летња пољопривредна манифестација, окупити више од 50 излагача. Ковач се захвалио на подршци Покрајинском секретаријату за пољопривреду, који је препознао напоре организатора Пољо-феста у промоцији пољопривредног знања, као и општини Нови Бечеј, Задружном савезу Војводине и Привредној комори Војводине.

Заменик председника Организационог одбора „Великогоспојинских дана“ Бранко Свиленгаћин најавио је да ће 3. августа на новосадском СПЕНС-у бити одржана конференција за медије на којој ће бити представљен детаљан програм те манифестације.  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'