Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Радојевић: Уручени уговори за више од 90 пољопривредних газдинстава

26.06.2017

Радојевић: Уручени уговори за више од 90 пољопривредних газдинстава

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас у великој сали Скупштине АП Војводине уговоре о додели бесповратних средстава пољопривредницима који су их остварили на основу два конкурса на територији АП Војводине за 2017.

Радојевић је у обраћању медијима навео да се за набавку противградних мрежа данас потписује 16 уговора, од чега десет уговора спада у категорије које су по први пут препознате у мерама аграрне политике Покрајинског секретаријата за пољопривреду, а то су пољопривредници млађи од 40 година, жене носиоци пољопривредних газдинстава и пољопривредници који делују у отежаним условима рада. Укупна вредност инсвестиција за противградне мреже износи око 72 милиона динара од чега је учешће Покрајинског секретаријата на нивоу од око 43 милиона динара, чиме ће под противградним мрежама бити покривено нових 54 хектара.

„Морам напоменути да у овој години, укупно са данашњим потписивањем уговора, имамо 76 пољопривредника - корисника средстава по овом основу, од чега 52 који остварују посебан износ субвенција од 70 одсто за категорије млађи од 40 година, жене носиоци газдинстава и они који се баве пољопривредом у отежаним условима“, рекао је Радојевић, оценивши да ова мера по први пут препознаје ове категорије а доказ да постоји интерес код ових корисника показују резултати конкурса.

Говорећи о конкурсу који се односи за производњу у заштићеном простору, односно набавку за пластенике, Радојевић је закључио да од потписаних 79 уговора, 47 њих такође припада поменутим категоријама које остварују субвенцију од 70 одсто могућег повраћаја, што су мере које се по први пут примењују. Укупна вредност за средства по основу овог конкурса је 42 милона динара, од чега је учешће Покрајинског секретаријата на нивоу од око 28 милиона чиме ће се добити нових 80.000 квадратних метара под пластеницима.

Радојевић је такође најавио и расписивање нових конкурса, након усвојеног ребаланса будзета који ступа на снагу од 1. јула, путем којих ће отворити могућност да пољопривредници са територије АП Војводине буду субвенционисани за набавку стубова у виноградарству, ограда, мрежа за засену, и по први пут и антифрост системе. Том приликом позвао је пољопривреднике да активно прате конкурсе како би остварили права на бесповратна финасијска средства.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'