Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство
АПВ | Вести
Назад
Радојевић обишао радове на уклањању дивљих депонија са пољопривредног земљишта у општини Ириг

23.06.2017

Радојевић обишао радове на уклањању дивљих депонија са пољопривредног земљишта у општини Ириг

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, посетио је данас општину Ириг, где је са председником те сремске општине Стеваном Казимировићем, обишао радове на уклањању дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта у Иригу, Крушедол Селу и Шатринцима.

Средстава за уклањање дивљих депонија, општина Ириг је добила да конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Укупна вредност радова је 3,9 милиона динара, од чега је ресорни секретаријат обезбедио 2,5 милиона динара, а општина Ириг је издвојила 1,4 милиона динара.

Секретар Радојевић је нагласио да је суфинансирање радова на уклањању дивљих депонија са пољопривредног земљишта нова мера аграрне политике, која је први пут реализована 2016, и то, ребалансом будзета, који је урадила нова Покрајинска влада.

Радојевић је навео да је општина Ириг и крајем прошле године добила средстава за уклањање дивље депоније на уласку у Врдник. Вредност те инвестиције је била око 3 милиона динара, од чега је учешће Секретаријата било 2 милиона динара.

„Ове године, у сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и општине Ириг биће реализовани пројекти у вредности од око 50 милиона динара, што је значајан искорак у односу претходни период“, казао је Радојевић додајући да ће поред уклањања дивљих депонија, бити суфинансирани радови на уређењу некатегорисаних атарских путева, те на уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта.

Ресорни секретар је још истакао да су у протеклих годину дана пољопривредници из општине Ириг конкурисали и остварили право на око 55 милиона динара субвенција, између осталог, за набавку противградних мрежа, система за наводњавање, хладњача, мини прерађивачке капацитете.

Председник општине Ириг Стеван Казимировић, нагласио је да би радови на уклањању три дивље депоније требало да буду завршени до краја јула. Након тога, почеће уређење атарских путева, инвестиција вредна 33 милиона динара, од чега су по половину обезбедили Секретаријат и општина. Како је навео Казимировић, ти радови ће почети током лета, да би до јесени били завршени, што је посебно значајно за воћаре.
  

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :


Покрајински фонд за развој пољопривреде АП Војводине

Управа за аграрна плаћања

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине

Гаранцијски фонд АП Војводине

Пољопривредна саветодавна служба АП Војводине

Прогнозно извештајна служба заштите биља АП Војводине

Пољопривредне стручне службе Србије

Зелена прогноза

ЈПВ 'Воде Војводине' Нови Сад

ЈП 'Војводина шуме'