Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Уговор о даљем емитовању серијала за пољопривреднике „Зелена прогноза“

19.02.2020

Уговор о даљем емитовању серијала за пољопривреднике „Зелена прогноза“

Уговором о сарадњи, који су данас потписали покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић и генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица, ресорни секретаријат подржао је даље емитовање серијала „Зелена прогноза“ на РТВ-у, која пољопривредним произвођачима омогућава бољу информисаност о тренутном стању на пољима широм Војводине.

„Предмет данашњег уговора је подршка емитовању „Зелене прогнозе“, која, пре свега, пружа информације пољопривредницима о појави и кретању штетних организама као и о њиховој контроли и сузбијању“, рекао је Радојевић додајући да је важно што пољопривредници на овај начин свакодневно могу чути актуелне податке о стању на усевима.

Ресорни секретар је истакао и значајну сарадњу у овом послу са Прогнозно-извештајном службом заштите биља АП Војводине, која свакодневно одговорно ради на терену. Радојевић каже да ПИС има развијен систем праћења 40 различитих врста пољопривредне производње и у стању је да благовремено региструје појаву нових болести и штеточина, и пружи значајне препоруке за њихово сузбијање.

„На територији АП Војводине постоји око 130 штетних организама на које се примењују хемијске мере заштите и зато је посебно значајно правовремено и адекватно реаговати, уз поштовање принципа антирезистентне стратегије. Реч је о томе да примена хербицида и пестицида мора бити минимална уз постизање пуног ефекта“, казао је Радојевић. Он је рекао да управо трајање ове пољопривредне емисије на најбољи начин одсликава интерес Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а, али пре свега пољопривредних произвођача, да благовремено добију информације како би предузели конкретне мере на њивама и заштитили своје усеве.

Секретар је указао на то да осим субвенција, којима Секретаријат подстиче развој пољопривредне производње у нашој покрајини, овакав начин помоћи такође представља значајну подршку до које се дошло путем анализе и резултата добијених применом научних и истраживачких метода на терену.

Др Радојевић је истакао да је реч о стратешкој сарадњи Покрајинског секретаријата и РТВ-а у жељи да се помогне пољопривредницима да генерално унапреде своју производњу.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'