Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Покрајинска влада обезбедила средства за изградњу и реконструкцију водоводне мреже у осам општина

06.12.2019

Покрајинска влада обезбедила средства за изградњу и реконструкцију водоводне мреже у осам општина

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима осам локалних самоуправа за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини ради унапређивања животних услова у градским, приградским и сеоским насељима.

Реч је о инвестицији вредној 165 милиона динара, док је учешће Покрајинске владе 80 посто од укупне инвестиције, односно 120 милиона динара бесповратних средстава.

„За наредну годину планирамо значајна улагања путем конкурса које ћемо наставити, али и финансирањем припреме пројектене документације за изградњу великих постројења за производњу питке воде и пречистаче отпадних вода у локалним самоуправама. Тај велики посао реализоваћемо уз подршку председника Александра Вучића и Владе Србије, путем Националног инвестиционог плана“, казао је председник Мировић.

Циљ је, додао је Мировић, да се ово важно питање —питање снабдевања водом и питање санитарно чисте пијаће воде— врати у први план.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић казао је да је Покрајинска влада само ове године путем секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство потписала укупно 24 уговора за које је из покрајинског будзета издвојено 570 милиона динара за изградњу и реконструкцију водоводне мреже.

„Одговорно планирамо будзет и за наредну годину, у којој ћемо наставити с још значајнијом подршком овој области и мерама руралног развоја“, истакао је секретар Радојевић.

Уговори су данас додељени градоначелницима и представницима осам општина и реализоваће се у насељеним местима Чуруг, Кањижа, Сонта, Нова Пазова, Милошево, Надаљ, Дебељача и Равње.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'