Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pokrajinska vlada obezbedila sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u osam opština

06.12.2019

Pokrajinska vlada obezbedila sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u osam opština

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini radi unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima.

Reč je o investiciji vrednoj 165 miliona dinara, dok je učešće Pokrajinske vlade 80 posto od ukupne investicije, odnosno 120 miliona dinara bespovratnih sredstava.

„Za narednu godinu planiramo značajna ulaganja putem konkursa koje ćemo nastaviti, ali i finansiranjem pripreme projektene dokumentacije za izgradnju velikih postrojenja za proizvodnju pitke vode i prečistače otpadnih voda u lokalnim samoupravama. Taj veliki posao realizovaćemo uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, putem Nacionalnog investicionog plana“, kazao je predsednik Mirović.

Cilj je, dodao je Mirović, da se ovo važno pitanje —pitanje snabdevanja vodom i pitanje sanitarno čiste pijaće vode— vrati u prvi plan.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević kazao je da je Pokrajinska vlada samo ove godine putem sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisala ukupno 24 ugovora za koje je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 570 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže.

„Odgovorno planiramo budzet i za narednu godinu, u kojoj ćemo nastaviti s još značajnijom podrškom ovoj oblasti i merama ruralnog razvoja“, istakao je sekretar Radojević.

Ugovori su danas dodeljeni gradonačelnicima i predstavnicima osam opština i realizovaće se u naseljenim mestima Čurug, Kanjiža, Sonta, Nova Pazova, Miloševo, Nadalj, Debeljača i Ravnje.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'