Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za šume, rasadnike i lovstvo 80 miliona dinara

04.10.2019

Za šume, rasadnike i lovstvo 80 miliona dinara

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručili su danas 115 ugovora ukupne vrednosti 80 miliona dinara, za podršku rasadničkoj proizvodnji, pošumljavanju i razvoju lovstva na teritoriji AP Vojvodine.

Milićević je naglasio da su danas podržane dve veoma važne kategorije u ukupnom razvoju agrara, u koji je Pokrajinska vlada, u prethodne tri i po godine, investirala preko 20 milijardi dinara.

On je napomenuo da je svega 6,5 odsto površine u AP Vojvodini pošumljeno, što je nedovoljno.

„S druge strane, pošumljene površine nisu ravnomerno raspoređene na celoj teritoriji Vojvodine. Zbog toga će se Pokrajinska vlada ovim problemom ozbiljno baviti i kada je reč o ulaganju u pošumljavanje i o njegovom intenziviranju“, kazao je potpredsednik Milićević.

On je podsetio na to da je devedesetih godina lovstvo u Srbiji bilo veoma razvijeno, a da je potom usledio period kada je ova važna privredna i turistička grana zapostavljena.

„Ulaganjem u lovstvo želimo da vratimo deo sjaja vojvođanskih lovišta, da privučemo što više domaćih i stranih turista koji preferiraju lovstvo. To je onda i ozbiljan priliv u budžet Srbije i Vojvodine“, naglasio je Milićević.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuka Radojevića, u protekle tri i po godine, iz pokrajinskog budžeta je opredeljeno skoro 45 miliona dinara za pošumljavanje 323 hektara. U istom periodu ukupne investicije u rasadničku proizvodnju iznosile su 63,8 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 55,5 miliona.

Radojević je naglasio da je u razvoj lovstva u Vojvodini u prethodnom periodu investirano ukupno 183,2 miliona dinara, a da je iz pokrajinskog budžeta uloženo više od 130,8 miliona.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'