Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Покрајинска влада издвојила средства за инвестиције за прераду воћа и поврћа вредне 227 милиона динара

31.07.2019

Покрајинска влада издвојила средства за инвестиције за прераду воћа и поврћа вредне 227 милиона динара

„За протекле три године извршили смо консолидацију покрајинских јавних финансија, из којих из године у годину издвајамо све више средстава за развој пољопривреде и за конкретне субвенције“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас приликом доделе уговора за суфинансирање ових инвестиција.

Реч је о уговорима за 142 пољопривредна газдинства чија је укупна вредност већа од 227 милиона динара, од чега је учешће покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство 127 милиона динара.

„Заједно са вама, носиоцима пољопривредних газдинстава улажемо у нове технолошке линије, нову опрему и нове машине за прераду воћа, поврћа и цвећа. Очекује нас и набавка опреме за бербу, сортирање и калибрирање производа, машине за убирање усева, соларног панел система са пратећом опремом за покретње пумпи за наводњавање, опреме за чишћење и прање производа као и нове линије за паковање и обележавање производа“, казао је председник Мировић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић рекао је да је ова Покрајинска влада определила три пута више средстава него претходна.

„То јасно говори да је неопходно додатно субвенционисати улагање у ову врсту опреме јер је ова конкурсна линија од изузетног значаја“, казао је секретар Радојевић.

Од 1. јула 2016. године до данас Покрајинска влада уложила је укупно више од 19, 5 милијарди динара у мере аграра, водопривреде и у област шумарства и развоја ловства.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'