Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Novih 100 miliona dinara za prerađivački sektor u AP Vojvodini

03.07.2019

Novih 100 miliona dinara za prerađivački sektor u AP Vojvodini

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, uručili su danas 40 ugovora u vrednosti od 100 miliona dinara za nabavku nove opreme za proizvodnju vina i rakije i za opremu za proizvodnju mesa i mleka.

Za proizvodnju vina i rakije dodeljeno je 33 ugovora ukupne vrednosti 80 miliona dinara, dok je sa ukupno 20 miliona dinara finansirana nabavka opreme u sedam mesara. Preko pedeset odsto investicija po ove dve prerađivačke konkursne linije obezbeđeno je iz pokrajinskog budzeta, preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dok su ostatak obezbedili korisnici.

„Agrar je u vrhu prioriteta Pokrajinske vlade u protekle tri godine, a tako će biti i ubuduće. O tome govori čitav set mera u oblasti poljoprivrede koje su do sada realizovane, kao i nove mere koje su usmerene na nabavku nove i savremene opreme i tehničko-tehnološko osavremenjavanje u poljoprivredi“, kazao je Milićević.

On je naglasio da je intencija Pokrajinske vlade da poljoprivredni proizvođači u Vojvodini rade sa najsavremenijom opremom, da se edukuju, i da uz prirodne resurse kojima raspolažemo, postignu vrhunske rezultate na svetskom nivou kada je u pitanju kvalitet i kvantitet proizvoda koje nude.

Potpredsednik Milićević je još dodao da će to koristiti kako samim proizvođačima koji će više prihodovati od svoje delatnosti, tako i budzetu Srbije i AP Vojvodine.

Resorni sekretar Vuk Radojević je rekao da su konkursne linije po kojima su danas dodeljena sredstva veoma značajne, jer su vezane za prerađivački sektor gde se stvara dodatna novostvorena vrednost i gde prerađivači mogu da valorizuju svoj trud i rad od primarne proizvodnje.

On je naglasio da je u protekle tri godine investirano preko 140 miliona dinara u nabavku nove oprema za 24 mlekare i 20 mesara. Kada je u pitanju ulaganje u vinski sektor, koji je od 2017. godine prepoznat kroz mere Pokrajinske vlade, do sada je sa 188 miliona dinara finansirana nabavka nove savremene opreme u 50 vinarija širom Vojvodine.

Ugovori su uručeni u vinariji Đurđić u Sremskim Karlovcima, koja je korisnik podsticajnih sredstava.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'