Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pušten u rad novi kombajn „Džon Dir“ Istraživačko-obrazovnog centra Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu

28.06.2019

Pušten u rad novi kombajn „Džon Dir“ Istraživačko-obrazovnog centra Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu

U „Agro Campusu“ u Temerinu - budućem Istraživačko-obrazovnom centru Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević pustili su u rad novi univerzalni kombajn marke „Džon Dir“ (John Deere), vredan više od 32 miliona dinara.

Sredstva za ovu kapitalnu investiciju obezbedio je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, a sufinansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je izjavio da se na pokrajinskom nivou uspešno realizuje agrarna mera koja se odnosi na finansijsku podršku za nabavku nove savremene opreme srednjim poljoprivrednim školama i Poljoprivrednom fakultetu. U prethodne tri godine, kroz ovu konkursnu liniju, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je, kako je naveo, uložio oko 60 miliona dinara u poljoprivredne škole i Poljoprivredni fakultet.

„Smatramo da je poljoprivredna proizvodnja održiva jedino na primeni najnovijih tehnologija i znanja. Poljoprivredna proizvodnja mora biti zasnovana na znanju, jer se tako ulaže u mlade, koji će biti generator i motor razvoja i budućnost“, izjavio je Radojević.

Radojević je, takođe, istakao značaj toga što se Poljoprivredni fakultet opredelio za osavremenjivanje poljoprivredne mehanizacije koja dugi niz godina u prethodnom periodu nije bila obnavljana.

„To je preduslov kako bi naše mlade kolege, studenti, imali priliku da pored teoretskih saznanja ovladaju i praktičnim veštinama na najsavremenijoj opremi. U prethodne tri godine imali smo priliku da zajedno kupimo traktor i žitnu sejalicu, a sada i novi univerzalni kombajn. Uveren sam da samo na ovaj način možemo dati doprinos i u naučno-istraživačkom delu, da dođemo do još boljih rezultata. A te rezultate treba da primenjuju naši poljoprivrednici i time svoja gazdinstva učine profitabilnijim i konkurentnijim“, rekao je Radojević.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević je, povodom zajedničke investicije u novi moderan kombajn, izjavio da je jedna od najvažnijih stvari u radu Pokrajinske vlade ujedinjenost oko projekata. Zahvalio se zaposlenima na Poljoprivrednom fakultetu, koji su odlučili da svoja sredstva ulože u obnovu mehanizacije, kako bi studenti mogli svoja znanja da steknu u praktičnoj nastavi.

„To je vodeći put za ostvarenje naših težnji – a to je dualno obrazovanje, da u njega što pre integrišemo principe prakse i da po završetku studija imamo inženjere koji će moći da se nose sa izazovima savremene poljoprivrede“, istakao je dr Milošević.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica istakao je da je puštanje u rad novog kombajna važan događaj za Poljoprivredni fakultet, jer pokazuje kako u praksi izgleda partnerski odnos između Poljoprivrednog fakulteta i Pokrajinske vlade. Investiranjem u modernu mehanizaciju i opremu, prema mišljenju dekana Tice, stvaraju se uslovi za savremenu praktičnu nastavu za studente, nastavnike i saradnike.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'