Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Održan radni sastanak sa predstavnicima  delegacije Republike Crne Gore

13.05.2019

Održan radni sastanak sa predstavnicima delegacije Republike Crne Gore

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, na štandu Pokrajinske vlade u okviru 86. Međunardonog poljoprivrednog sajma, održao je radni sastanak sa predstavnicima delegacije Republike Crne Gore, predsedniku  Privredne komore Crne Gore Vlastimirom  Golubovićem, državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Đurom Žugićem i sekretarkom odbora za poljoprivredu Privredne komore Crne Gore Lidijom Rmuš. 

Predstavnci delegacije Crne Gore iskazali su veliko zadovoljstvo što su pokazatelji  realizacije robne razmene dveju zemalja odlični, te posebno istakli da preko 40% od ukupno uvezene robe u Crnu Goru jeste upravo iz Republike Srbije, odnosno Vojvodine. 

„Posebnu zahvalnost dugujem predsedniku privredne komore Crne Gore Vlastimiru Goluboviću, koji je prošle godine prepoznao interes i značaj crnogorskih privrednika na Novosadskom međunarodnom sajmu, te smatram za veliki iskorak što i ove godine, Privredna Komora Crne Gore ima svoj štand na 86. međunardonom poljoprivrednom sajmu“, istakao je sekretar Radojević. 

Shodno dosadašnjoj uspešnoj saradnji, u okviru radnog sastanka planiran je i nastavak saradnje u oblasti agrara između dve republike, predstavljeni su  potencijali i mogućnosti eventualnih budućih robnih razmena, sa naglaskom da obe zemlje imaju sigurnog partnera jedna u drugoj.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'