Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Sekretar Radojević otvorio novi pogon kompanije “DEM” u Kulpinu

02.11.2018

Sekretar Radojević otvorio novi pogon kompanije “DEM” u Kulpinu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, zajedno sa vlasnicima bračnim parom Dovičin, pustio je danas u rad novi proizvodni pogon pšeničnog mlina kompanije “DEM”, koja se bavi proizvodnjom mlinskih proizvoda od pšenice, kukuruza i hrane za životinje.

Vrednost ove investicije je tri miliona evra, i zahvaljujući ovom ulaganju kulpinsko postrojenje je jedno od najsavremenijih u Srbiji.

“Ovakve kompanije i investicije su nešto što je neophodno našoj državi, a to je ulaganje u prerađivački sektor. Ova uspešna porodična kompanija, koja za 27 godina poslovanja nije odstupila od svoje osnovne delatnosti, otvaranjem novog pogona, ne samo što će značajno unaprediti svoje poslovanje, već i mnogobrojnih kooperanata sa teritorije opštine Bački Petrovac. Ono što je izuzetna vrednost jeste da preko 250 koopernata ima mogućnost da sarađuje sa kompanijom DEM i sada verujem da kroz ove kapacitete postoji mogućnost za proširenje ovog broja ”, rekao je danas na otvaranju kulpinskog mlina Radojević.

On je naveo i da skladišni kapaciteti od 12.000 tona jesu nešto što je značajno za ceo ovaj region, i naglasio da je kompanija “DEM“ novom investicijom na najbolji način u ovom momentu zaokružila svoje dosadašnje poslovanje.

Radojević je ovoj porodičnoj kompaniji čestitao na istrajnosti, i kako je rekao na jasnoj viziji i misiji, na koji način treba da se organizuje proizvodnja žitarica putem kooperacije sa poljoprivrednicima, obezbede kvalitetni skladišni kapaciteti, silosi, sušare, ali i preradni kapacitet, kao i podizanjem prvog savremenog pšeničnog a potom i kukuruznog mlina, i kako dobiti kvalitetne proizvode koji mogu naći svoj put do krajnjeg potrošača.

Dr Radojević je naglasio i značaj ove kompanije, jer zapošljava 82 radnika koji imaju svoju sigurnu egzistenciju u ovoj fabrici.

Ova savremena linija za mlevenjem žita je 300 tona dnevno, to je za šest puta više u odnosu na dosadašnji kapacitet. U sklopu fabrike “DEM“, koja trenutno raspolaže najmodernijom tehnologijom u našoj zemlji kada je reč o mlinarskoj industriji, moguće je mešanje svih tipova brašna od kojih se dobija neograničen broj vrsta ove prehrambene namirnice. Pored pšeničnog ima i kukuruzni mlin i ono što je važno prepoznati su jednako i na domaćem i na međunarodnom tržištu.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'