Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Sekretar Radojević na Međunarodnom sajmu tehnologija u vinogradarstvu, voćarstvu i hortikulturi u Štutgartu

06.11.2018

Sekretar Radojević na Međunarodnom sajmu tehnologija u vinogradarstvu, voćarstvu i hortikulturi u Štutgartu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević boravio je u poseti nemačkoj Saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg, gde je u Štutgartu prisustvovao zvaničnom otvaranju Međunarodnog sajma tehnologija u vinogradarstvu, voćarstvu i hortikulturi “INTERVITIS INTERFRUCTA HORTITECHNICA“.

Radojević se ovom prilikom sastao sa zvaničnicima Baden Virtemberga u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja: Volfgangom Rajmerom, predsednikom distrikta Štutgart, dr Kurtom Mecgerom, članom Vlade Štutgart zaduženim za poljoprivredu i ruralni razvoj i Fridlindom Gur-Hirš, državnom sekretarkom u Ministarstvu za poljoprivredu i zaštitu potrošača Baden-Virtemberga.

U ovim susretima istaknuto je da postoji prostor za jačanje i razvoj saradnje pokrajina Baden Virtenberga i AP Vojvodine u poljoprivrednom sektoru. Sekretar Radojević je predložio da se međuregionalni sporazum o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart, koji ističe jula 2019. godine, produži.U razgovoru je istaknuta i mogućnost za proširivanja saradnje u oblasti vinarstva dve pokrajine.

Sekretar Radojević je u Štutgartu boravio na poziv Ministarstva poljoprivrede pokrajine Baden-Virtemberg, gde je u okviru ove specijalizovane sajamske manifestacije učestvovao i u radu konferencije “Budućnost vinogradarstva Dunavskog regiona“, na kojoj su se okupili i zvaničnici iz Moldavije, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Crne Gore, Slovačke i Austrije.

On je prisustvovao i 63. Međunarodnom kongresu “Digitalizacija“ i drugom međunarodnom kongresu posvećenom kooperativi i budućnosti udruživanja vinogradara, gde je poseban akcenat stavljen na zemlje Dunavskog regiona.

Dr Radojević je ovaj boravak zaokružio učešćem na plenarnom zasedanju posvećenom izveštajima i pregledima međunarodnog napretka, kojim je predsedavala Julija Klokner, savezna ministarka za hranu, poljoprivredu i zaštitu potrošača.

Radojević se sastao i sa generalnim konzulom Republike Srbije u Baden Virtembergu Božidarom Vučurevićem.




  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :



Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'