Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Na Novosadskom sajmu otvoren 51. "Lorist"

03.10.2018

Na Novosadskom sajmu otvoren 51. "Lorist"

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević istakao je danas, na otvaranju 51. međunarodne sajamske manifestacije "Lorist“, da ova manifestacija - jedna od najkompleksnijih u našoj državi- svojim sadržajima na najbolji način promoviše potencijale kojima raspolaže AP Vojvodina, pre svega u oblasti lova i ribolova.

Ovoj jesenjoj sajamskoj priredbi, koja postoji više od pola veka, i posvećena je promociji lova, ribolova, turizma , ekologije i sporta, kako je Radojević podsetio, Pokrajina daje podršku i kroz objedinjeni nastup nekoliko sekretarijata. Oni će i ove godine, zajedničkim snagama, u okviru 51. „Lorista predstaviti nadležnosti Pokrajinske vlade.

„ Želimo da sa Novosadskim sajmom zajedno doprinesemo i javnosti na najbolji način predstavimo prirodne potencijale, bogatstvo nacionalnih resursa, biodiverzitet i ekološke uslove u našoj pokrajini“, istako je Radojević i dodao da Vojvodina može i treba da bude još razvijenija kada je reč o ribolovnom i lovnom turizmu.

Dr Radojević je podsetio i na mere agrarne politike resornog sekretarijata u oblasti lova i ribolova.

„Po prvi put smo prošle godine prepoznali potrebu i lovačkih udruženja, i izdvojili sredstva za nabavku terenskih vozila.Takođe, za ove dve godine od konstituisanja Pokrajinske vlade peko 100 miliona dinara je uloženo u lovstvo.Na taj način, sa lovačkim udruženjima i javnim preduzećima, praktično smo realizovali oko 350 različiti projktnih aktivnosti“, upoznao je javnost na današnjem otvaranju Radojević.

On je izneo da će Sekretarijat uložiti sredstva zajedno sa JP „Vojvodinašume“ u uzgajalište divljih svinja posebne namene, u okviru investicije vredne 14 miliona dinara. Ovo bi, kako je Radojević rekao, bio još jedan doprinos unapređenju lovstva i dobar način za privlačenje većeg broja domaćih i stranih turista.

Dr Radojević je istakao da Sekretarijat izdvaja posebna sredstva za rekonstrukciju i izgradnju novih ribnjaka. On je izneo da je za ove dve godine uloženo je preko 50 miliona dinara oko 70 hektara širom Vojvodine.

Radojević je ovom prilikom uputio posebne čestitke menadzmentu i zaposlenima na Novosadskom sajmu, povodom još jednog jubileja koji obeležava, a reč je o 40 godina članstva u Svetskoj sajamskoj organizaciji-UFI , koja broji 772 člana iz celog sveta .

Ovogodišnji 51. „Lorist“ je otvorio predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, a posetiocima ovogodišnje priredbe obratio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Očekuje se da će na ovoj sajamskoj manifestaciji, koja traje do 7. oktobra, nastupiti 450 domaćih i stranih izlagača iz 20 zemalja. Kako je najavljeno, biće održano niz kongresnih aktivnosti i poslovnih susreta, i organizovan veliki broj događanja za posetioce.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'