Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Pokrajina uložila u investicije za opremanje hladnjača 100 miliona dinara

17.09.2018

Pokrajina uložila u investicije za opremanje hladnjača 100 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je danas u Bačkoj Palanci uručio 68 ugovora korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva, u okviru konkursa namenjenog za sufinansiranje investicija namenjenih opremanju hladnjača registrovanih poljoprivrednih proizvođača na teritoriji AP Vojvodine, u 2018.godini.

Dr Radojević je naveo da ukupna vrednost investicije iznosi blizu 224 miliona dinara, u kojoj je učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu 100 miliona dinara.

„Reč je o izuzetno značajnoj agrarnoj meri, kojom podržavamo intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Namera je da na ovaj način doprinesemo tehničko- tehnološkom poboljšanju poslovanja u oblasti intenzivne proizvodnje, kako bi proizvođači bili efikasniji i konkurentniji na domaćem, ali i međunarodnom tržištu“, rekao je Radojević.

Resorni sekretar je naveo da je cilj konkursa bio da podrži investiciju, koja podrazumeva opremanje hladnjača manjeg kapaciteta za sakupljanje i skladištenje voća i povrća, i njihovu pripremu za tržište, nabavku opreme-linija za čišćenje i pranje proizvoda, berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, te pakovanje i obeležavanje i boks paleta za transport i skladištenje proizvoda.

Dr Radojević je prilikom uručivanja ovih ugovora korisnicima, na platou, ispred hladnjače bačkopalanačkog MZMS Trade, prošlogodišnjeg korisnika bespovratnih sredstava koji je uspešno realizovao investiciju, izneo da je najveći broj ugovora potpisan sa korisnicima opština Inđija i Bačka Palanka.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'