Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Održani "Petrovoselski dani ovčara" u Bačkom Petrovom Selu

15.09.2018

Održani "Petrovoselski dani ovčara" u Bačkom Petrovom Selu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo, Dr Vuk Radojević je otvorivši danas „Petrovoselske dane ovčara „ u Bačkom Petrovom Selu, izrazio zadovoljstvo što se ova manifestacija održava po drugi put, uz konstataciju da je organizaciono naprednija od prethodne, što se ogleda i u činjenici da je ovoga puta okupila znatno veći broj odgajivača iz cele Vojvodine .

Resorni sekretar podsetio je ovom prilikom na mere agrarne podrške, koje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu opredeljuje za unapređenje stočarske proizvodnje u našoj pokrajini.

”Pokrajina izdvaja značajna sredstva za opremanje svih tipova stočarskih farmi. Ove godine uspešno smo realizovali konkurs za te namene i mnogi poljoprivrednici su iskoristili pravo na bespovratna finansijska sredstva .Značajnu podršku opredelili smo i za odgajivački program, i osnovni cilj te agrarne mere jeste da se unapredi rasni sastav grla, kako bi naši farmeri imali visokokvalitetna i visokoproduktivna grla, i na taj način postali konkuretniji na tržištu”, istakao je Radojević u Bačkom Petrovom Selu .

Dr Radojević se osvrnuo i na podršku, koju resorni sekretarijat daje mladima za opstanak u ruralnim sredinama , kako bi unapredili svoju poljoprivrednu proizvodnju i ostali da žive na selu. Ove godine,kako je rekao potpisano je 170 ugovora sa poljoprivrednicima, a najveći broj opredelio se za nabavku stočnih grla, i to za kupovinu šilježadi, što je dokaz da su mladi poljoprivrednici,zainteresovani da se bave intenzivnim granama poljoprivredne proizvodnje , poput stočarstva. Pored toga, u fokusu agrarne politike Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu , vodoprivredu i šumarstvo jeste i razvoj i unapređivanje drugih intenzivnih grana agrara poput povrtarstva,voćarstva i vinogradarstva.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić istakao je izuzetno uspešnu saradnju ova lokalne samouprave sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, i podsetio da je Opština Bečej aplicirala na više konkursnih linija namenjenih poboljšanju uslova života u seoskim sredinama i bavljanja poljoprivrednom proizvodnjom.Posebno je naglasio investicije koje se udruženim sredstvima Sekretarijata za poljoprivredu i lokalne samouprave Bečej realizuju u Bačkom Petrovom Selu, u okviru izgradnje vodozahvata. Reč je izuzetno značajnom projektu za obezbeđivanje pijaće vode u ovom naseljenom mestu i izgradnju crpne stanice za potrebe navodnjavanja oranica.

Manifestaciju „Petrovoselski dani ovčara“ organizovalo je Udruženje ovčara i kozara „Petrovoselski ovan„ a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu ,vodoprivredu i šumarstvo i opštine Bečej .
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'