Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Za izgradnju novih šumskih puteva 140 miliona dinara

24.07.2018

Za izgradnju novih šumskih puteva 140 miliona dinara

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas ugovore korisnicima koji su dobili sredstva za izgradnju novih šumskih puteva. Ukupna vrednost investicije je 140 miliona dinara, od čega je 100 miliona obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iz Budzetskog fonda za šume AP Vojvodine, dok su 40 miliona obezbedili korisnici iz sopstvenih sredstava.

Ugovore su sa Pokrajinskom vladom potpisali JP „Vojvodinašume“, Nacionalni park „Fruška gora“ i Eparhija sremska Srpske pravoslavne crkve.

Potpredsednik Milićević je istakao da je reč o značajnom ulaganju, jer će se izgradnjom novih puteva omogućiti efikasnija zaštita i upravljanje šumama, čime će biti omogućen jednostavniji ulazak mehanizacije u šume, jeftinija i jednostavnija eksploatacija i efikasnija zaštita od požara.

„Ovo je jedan segment ukupne politike Pokrajinske vlade prema pre svega Fruškoj gori, ali i uopšte prema negovanju i očuvanju šumskog blaga u Vojvodini“, rekao je potpredsednik Milićević. On je dodao da će aktivnosti na revitalizaciji postojeće infrastrukture na Fruškoj gori i izgradnji nove, obezbediti da postane pristupačnija svim korisnicima, ali i premet većih privrednih aktivnosti nego što je danas, naročito u oblasti turizma.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević istakao je da u prethodnom periodu nije dovoljno ulagano u izgradnju šumskih puteva. On je dodao da su tek 2016. godine opredeljena značajna sredstva u iznosu od 90 miliona dinara za ovu namenu, dok je prošle godine taj iznos povećan na 103 miliona dinara.

„Pre svega želimo da izađemo u susret korisnicima šuma i da u odnosu na njihove potrebe prilagodimo naše aktivnosti, zbog čega smo danas i zaključili ugovore za izgradnju šumskih puteva“, naveo je Radojević i dodao da će se pored izgradnje novih šumskih puteva raditi i rekonstrukcija postojećih, a ukoliko bude potrebe i izgradnja mostova na šumskim putevima.
  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'