Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
APV | Vesti
Nazad
Радојевић отворио 14. Зимски семинар фармера

29.01.2018

Радојевић отворио 14. Зимски семинар фармера

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић данас је на Тари свечано отворио 14.Зимски семинар фармера и поздравио све присутне а пре свега домаћина скупа КЛУБ 100П ПЛУС који већ традиционално у ово доба године одржава семинар на Тари,на којем је ове године присутно око 400 учесника.
Радојевић је овом приликом изразио своје задовољство што се од великог броја Асоцијација и Удружења пољопривредних произвођача у Србији, организација пољопривредника КЛУБ 100П ПЛУС  која окупља произвођаче са целе територије АП Војводине, издваја по својој истрајности у мисији да, од оснивања 2003.године па до данас, даје значајан допринос у едукацији и информисању својих чланова о актуелностима у пољопривреди, као и заступању њихових интереса пред  државним институцијама.
Секретар је такође указао на то да је вредна пажње и чињеница да КЛУБ 100П ПЛУС у току године организује низ активности усмерених ка усавршавању пољопривредних произвођача, чиме се доприноси унапређењу производње на пољопривредним газдинствима и тиме повећава њихова конкурентност на тржишту.
Свакако да је овај семинар добра прилика за усвајање нових сазнања, размену мишљења и искустава, али исто тако и за разматрање и дискутовање о најактуелнијим аграрним темама које су предвиђене програмом и обухватиће аграрни буџет-националне мере подршке,ИПАРД програм, закон о пољопривредном земљишту, стратегију развоја пољопривреде Републике Србије...
Обзиром да постоји велико интересовање међу пољопривредницима на семинару за националне мере подршке које Секретаријат предвиђа аграрним буџетом, Радојевић је најпре присутне упознао са реализованим мерама у 2017.години где су многе мере унапређене а нове уведене у рад секретаријата. Потом је информисао присутне о Аграрном буџету АПВ за 2018.годину и навео да су све мере усаглашене са Министарством пољопривреде и ИПАРД програмом.  

POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :Pitajte sekretara Budžet AP Vojvodina Program razvoja AP Vojvodina


Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Uprava za agrarna plaćanja

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine

Garancijski fond AP Vojvodine

Poljoprivredna savetodavna služba AP Vojvodine

Prognozno izveštajna služba zaštite bilja AP Vojvodine

Poljoprivredne stručne službe Srbije

Зелена прогноза

JPV 'Vode Vojvodine' Novi Sad

JP 'Vojvodina šume'